Ms. Cupcake – Londons cupcakedronning

Ms. Cupcake startet med å bake til venner og kjente. Et år senere åpnet hun sin egen butikk i Brixton, og nå vil hele England ha de veganske kakene hennes. 

MS. CUPCAKE: En drøm av en dame driver en drøm av en butikk i London.

Tenk deg å gå i en kakebutikk der du ikke trenger å sjekke noen ingredienslister, verken på kakene eller alt de selger utenom. Slik er Ms Cupcake for veganere.

Disken er stappfull av fantastiske cupcakes i alle tenkelige smaker, her finner du vannmelon, gulrot, sjokolade, appelsin og signaturcupcaken: Ferrero Rocher.Kakene bakes og pyntes i det åpne kjøkkenet.

I tillegg lager de annet snacks, som brownies, flapjacks, cookies, scones og marshmallows.

Hyllene ute i butikken inneholder alt du kan drømme om av bakeutstyr, her har du kokebøker, cupcakeformer, stativer, forklær, sprøyteposer og annet pynteutstyr. Av det som er spiselig finner du minst like mye godsaker.

Både ferdige produkter som vegansk “snickers” og “bounty”, men også bakevarer som rød konditorfarge (og mange andre farger), kakedryss, marsmallows, sjokoladesaus og marengs.

MATVARER: Finner du ikke noe du har lyst på her er du lei av mat.

? Jeg skulle ønske vi hadde bedre plass! Jeg har så lyst til å føre flere produkter, sier Melissa Morgan, gründer og chief cupcaker.

? Vi vil oppfordre og inspirere folk til å bake. Hver uke bruker jeg flere timer på å lete etter nye produkter. Deretter må de kvalitetsikres. Jeg vil bare ha inn helt veganske varer, ikke noe som har spor etter animalske ingredienser. Har varene veganstempelet på er det bra, hvis ikke setter jeg i gang og ringer rundt.

ÅPNINGSTIDER: Ms. Cupcake finner du både i butikken i Brixton, og på markeder rundt omkring i London.

? Jeg starta for et og et halvt år siden. Etter å ha vært vegetarianer i en årrekke hadde jeg blitt veganer for en stund siden. For meg var det en lett overgang. Mange av vennene mine er veganere, og vi samles ofte og baker sammen. Likevel slet jeg med å finne gode festkaker i konditorier. Alle de veganske kakene var så kjedelige. Well, I thought that?s silly, sier Melissa på verdens koseligste londondialekt, og forklarer at hun bestemte seg for å ta saken i egne hender.

 ? Jeg har alltid laget kaker for venner, så jeg begynte likeså godt å lage kaker som jeg solgte på markeder. Kanskje jeg kunne tjene noen penger på hobbyen min?

Etter å ha startet med cupcakesbaking på deltid tok det seg fort opp, og Melissa fikk det travelt.

? For fire måneder siden kunne jeg åpne butikken min i Brixton. Nå har jeg seks ansatte fra rundt omkring i verden, and they?re wonderful.

CUPCAKES: Disken hos Ms Cupcake er fylt med nydelige fristelser.

Ikke bare veganere nyter godt av Ms Cupcake. Allergier og religiøse hensyn stopper også folk i å spise animalske produkter.

? Dette gjør meg ekstra overrasket over at utvalget i veganske kaker er så dårlig som det er! Alle fortjener gode kaker. Og vet du hva? Minst halvparten av kundene mine er verken veganere eller allergikere.

Også folk med andre allergier og kostholdspreferanser får kaker i Brixton.

? På Ms Cupcake elsker vi sukker, men vi lager sukkerfrie kaker for de som ønsker det. Da bruker vi kunstig sukker eller siruper, alt etter kundens behov. I tillegg disker vi opp med både glutenfrie og soyafrie kaker, and we still make them fabolous!

Ms Cupcakes er også ettertraktet ut over Londons grenser. Foreløpig må kakene hentes, og folk har kommet helt fra Wales for å få tak i bryllupskaker. Målet er å kunne sende over hele Storbritannia i løpet av det neste året.

? Å leve i London gjør det veldig lett å være veganer. Vi har mange vegan- og vegetarrestauranter, i tillegg til gode helsekostbutikker. I tillegg vet andre folk her hva det innebærer å være veganer, og det gjør at vi kan få mat på ?vanlige? restauranter også.

MS CUPCAKE: Drømmebutikk for en vegansk husmor!

Selv om butikken i Brixton ikke verken er stor eller gammel, er den allerede et yndet møtepunkt.

? Alle veganere er lidenskapelige når det kommer til maten vi spiser, og vi ønsker å skape et fellesskap på Ms Cupcake. Vi er ikke så store, men vi gjør det vi kan! En gang i måneden arrangerer vi potluck. Vi pleier å være mellom 50 og 60 stykker, og alle tar med seg egen mat som vi deler. Imagine all the food!

? Framover har vi også planer om å starte en supper club. Vi ønsker å oppfordre flere til å bli kjent med veganisme, men vi er ikke politiske. Vi bare elsker kaker!

Ms Cupcakes beste råd til cupcakebakeren: 

  1. Ikke rør for mye! Folk har veldig lett for å overmikse røren, og det gjør kakene hardere. Vi bruker ikke eggerstatninger, alt vi gjør er å røre lite og veldig raskt. Da får du en lett og luftig kake.
  2. Eksperimenter med hevemidler. Hvis kakene dine heves, for deretter å falle sammen mot slutten av steketiden har du hatt i for mye hevemiddel. Hvis cupcakene heves som fjelltopper har du ikke i nok hevemiddel. Alle produsentene av bakepulver og natron bruker forskjellige styrker, så hva som fungerer med et merke kan virke annerledes med et annet.
KEEP CALM: Eat a cupcake! Rett og slett.


Her finner du Ms. Cupcake: 

Butikken:

408 Coldhabour Lane
Brixton
London SW9 8LF

Med åpningstidene:

Mandag: Stengt (stort sett)
Tirsdag: 11.00 – 17.00
Onsdag: 11.00 – 18.00
Torsdag og fredag: 11.00 – 19.00
Lørdag: 11.00 – 18.00
Søndag:  11.00 – 17.n00

I tillegg selger Ms. Cupcake kaker på flere markeder i og rundt London, sjekk på nett for oppdateringer.

På nett: 

Nettside

Facebook

Twitter

BUTIKKEN: Ta tube til Brixton, og ta til venstre når du kommer ut. Etter ca hundre meter tar du til venstre igjen, og etter femti meter til finner du Ms. Cupcake på venstre side av veien.

Bakelysten? Her finner du masse oppskrifter på veganske cupcakes. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *