

Rundstykker
Perfekt til søndagsfrokosten.
Dette er den eneste oppskriften på rundstykker jeg trenger. Den er veldig enkel, ønsker du en grovere variant er det bare å erstatte litt av hvetemelet med for eksempel sammalt hvete eller rugmel. Frøene på toppen kan selvsagt også varieres, jeg er glad i både valmuefrø, sesamfrø og solsikkefrø.
Ingredienser til 20 rundstykker:
-
- 50 gram gjær
-
- Litt havsalt
-
- Litt olivenolje
-
- 4 desiliter vann
-
- 12 desiliter hvetemel + ekstra mel til utbaking
-
- Litt vann til pensling
-
- Valmuefrø, sesamfrø, solsikkefrø, linfrø
Framgangsmåte:
Smuldre opp gjæren i en stor bakebolle, og ha salt og olje over. Varm opp vannet til fingertemperatur, og ha i. La det stå noen minutter, før du rører sammen.
Ha i hvetemel litt etter litt, og elt sammen til du får en god deig. Ta den gjerne ut på kjøkkenbenken og elt den litt ekstra før heving.
Ha deigen tilbake i bollen, kle bollen med plastfolie, og sett til heving et lunt sted i circa 40 minutter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Ha mel på kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen. Del den opp i to like store deler, som du igjen deler i 10 emner hver. Form hver del i boller uten sprekker, og fordel dem utover stekebrettene. Legg et klede over hvert brett, og la dem stå lunt i en halv time til.
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Pensle rundstykkene med vann, og dryss over frø. Stek midt i ovnen til rundstykkene er gylne, det tar mellom 10 og 15 minutter. Avkjøl på rist
Asså hvor mye er “litt” olje og “litt” salt?
Disse var veldig gode!
Hurra 🙂