Rundstykker

Perfekt til søndagsfrokosten. 

Dette er den eneste oppskriften på rundstykker jeg trenger. Den er veldig enkel, ønsker du en grovere variant er det bare å erstatte litt av hvetemelet med for eksempel sammalt hvete eller rugmel. Frøene på toppen kan selvsagt også varieres, jeg er glad i både valmuefrø, sesamfrø og solsikkefrø.

Ingredienser til 20 rundstykker:

    • 50 gram gjær
    • Litt havsalt
    • Litt olivenolje
    • 4 desiliter vann
    • 12 desiliter hvetemel + ekstra mel til utbaking
    • Litt vann til pensling
    • Valmuefrø, sesamfrø, solsikkefrø, linfrø

Framgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i en stor bakebolle, og ha salt og olje over. Varm opp vannet til fingertemperatur, og ha i. La det stå noen minutter, før du rører sammen.

Ha i hvetemel litt etter litt, og elt sammen til du får en god deig. Ta den gjerne ut på kjøkkenbenken og elt den litt ekstra før heving.

Ha deigen tilbake i bollen, kle bollen med plastfolie, og sett til heving et lunt sted i circa 40 minutter.

Kle to stekebrett med bakepapir. Ha mel på kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen. Del den opp i to like store deler, som du igjen deler i 10 emner hver. Form hver del i boller uten sprekker, og fordel dem utover stekebrettene. Legg et klede over hvert brett, og la dem stå lunt i en halv time til.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Pensle rundstykkene med vann, og dryss over frø. Stek midt i ovnen til rundstykkene er gylne, det tar mellom 10 og 15 minutter. Avkjøl på rist

3 Comments

  1. Asså hvor mye er “litt” olje og “litt” salt?

  2. Disse var veldig gode!

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *