Restaurantanbefaling: Demuths, Bath

Kanskje Englands beste vegetarrestaurant.

DEMUTHS: Vegansk fine dining i hjertet av Bath.

Bath er på mange måter min drømmeby. Den ligger omkranset av grønne åser sørvest i England, og hele byen er likesågodt plasser på Unescos World Heritage-liste.

Som å komme til Narnia, har jeg beskrevet den til folk som aldri har hørt om byen, og jeg går fortsatt god for det. Mesteparten av Bath er bygget i georgiansk stil, de har høye, flotte lyktestolper, en utrolig flott elv renner gjennom byen, koselige smågater, mer spahoteller enn du kan drømme om, og selv om byen ikke er særlig stor har de mer treff på Happycow en enn gjennomsnittlig europeisk hovedstad. Velvære er nemlig viktig i Bath, også på matfronten.

I første etasje av Ralph Allens Town House, en nydelig georgiansk bygning, ligger Demuths, en fantastisk vegetarrestaurant.

Her er det høyt under taket, og gjennom store vinduer ser du ut mot en koselig gågate. Rommene er malt i hvitt og grønt, som gir en ekstra luftig og naturlig romfølelse. Det er dempa belysning og koselig musikk. Nesten som å være på spa.

Restauranten har 8-9 bord.

BATH: Pulteney Bridge er et flott landemerke i den nydelige byen sørvest i England.

Demuths har åpent både til lunsj og middag. Lunsjmenyen består av fem appetittvekkere/tilbehør, seks småretter og fire hovedretter.

På kvelden er menyen litt annerledes, med tre appetittvekkere, fire forretter og fem hovedretter. De fem dessertene kan du få hele dagen.

Prisene er lave i forhold til hva du får. Hovedrettene ligger på 14 pund. I tillegg har de pakketilbud på early bird special, toretter (19.95) og treretter (24.95). Tilsvarende priser for lunsj er lavere.

Det er gode veganske alternativer på alle menyene.

HOVEDRETT: Aubergine og røkt tofu med gulrot- og stjerneanispuré, tamarisopp, løkolje og syltet reddik.

Maten er økologisk, og de fleste ingrediensene kortreiste. Det oppmerksomme personalet er utrolig kunnskapsrikt, og kan svare på det meste om hva du spiser, inkludert hvilke markeder kjøkkensjefen handler de forskjellige produktene på.

All vinen er også økologisk og vegansk. Av drikke uten alkohol har de mange alternativer. Demuths fører ikke merker som Coca-Cola, men har “naturlig cola” og ingefærøl.

I 2010 ble restauranten kåret til Best Vegetarian Restaurant av Gourmet Britain, og du trenger ikke å spise mange biter for å finne ut hvorfor. Alt smaker utrolig godt!

Maten er basert på sesongens smaker, og menyen byttes ut jevnlig. Rettene er minimalistiske og pent lagt opp, men mett blir du.

DESSERT: Cashew- og kokosnøttkonfekt med brente mandler og bærkompott.

Ikke langt fra restauranten, arrangerer Demuths også vegetariske kokkekurs. I snitt ligger de på over ti kurs i måneden, med et veldig variert program.

Her kan du lære om vegetarmat fra forskjellige land, hvordan bake, om å bruke sesongens frukt og grønnsaker. I tillegg har de faste kurs som “young chef” og “no time to cook”.

Som forelesere henter de inn litt av noen navn, blant annet har mesterkokk Yotam Ottolenghi vært innom.

INTERIØR: Demuth er innredet åpent og minimalistisk, med hvite og lysegrå vegger. Nesten som å være på spa.

Tips: 

  • Bestill bord! Det blir fort fullt.
  • Unngå søndager om mulig. Da er de ofte tomme for en del ting.

Adresse:
2 North Parade Passage
Bath BA1 1NX

Nettside:
demuths.co.uk

Telefon:
(+44) (0) 1225 446059

Åpningstider:
Søndag til fredag: Lunsj fra 12.00, middag fra 1700
Lørdag: Lunsj fra 11.30, middag fra 17.00

DEMUTHS: I nummer to i den kjempekoselige smågaten North Parade Passage i Bath ligger Demuths, en utrolig god vegetarrestaurant.

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *