

Hjemmelagde burgerbrød
Gode burgere fortjener gode brød.
De fleste hamburgerbrød du kjøper i butikk er noe herk. Med engang de får en burger mellom brødene, presses de helt sammen, og blir en seig og våt masse.
Heldigvis er det enkelt og greit å bake sine egne burgerbrød!
Dette er en grunnoppskrift, og du kan gjøre flere variasjoner, for eksempel:
-
- Bytt ut litt av melet med grovere mel for grovere burgere
-
- Bytte ut sesamfrø med friske urter og havsalt
Ingredienser til åtte burgerbrød:
-
- 25 gram gjær
-
- 3,5 desiliter lunkent vann
-
- 1 teskje salt
-
- 500 gram hvetemel
-
- Olivenolje til pensling
-
- Sesamfrø
Framgangsmåte:
Ha gjæren i en stor bolle. Tilsett lunkent vann, og la det stå et par minutter. Rør sammen, og ha i salt og mel. Bland til du har en fin deig. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving på et lunt sted i en time.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.
Ha deigen ut på en godt melet kjøkkenbenk, og elt sammen. Del den opp i åtte emner, som du baker ut til rundstykker. Legg dem på bakebrettet, og press dem ned. Ha på kjøkkenhåndkleet igjen, og sett til etterheving i 20 minutter.
Før steking pensler du på olje, og drysser sesamfrø over.
Stek i 15?20 minutter ? til de er gylne. Avkjøl på rist.
Kan man fryse dem? I så fall, i deigform, halvstekt eller helstekt? Og hvor mye av melet kan erstattes med grovt mel?
Jeg ville fryst dem helstekt. Usikker på det angående melet dessverre, har ikke prøvd å lage dem særlig grove :/