Hjemmelagde burgerbrød

Gode burgere fortjener gode brød. 

De fleste hamburgerbrød du kjøper i butikk er noe herk. Med engang de får en burger mellom brødene, presses de helt sammen, og blir en seig og våt masse.

Heldigvis er det enkelt og greit å bake sine egne burgerbrød!

Dette er en grunnoppskrift, og du kan gjøre flere variasjoner, for eksempel:

    • Bytt ut litt av melet med grovere mel for grovere burgere
    • Bytte ut sesamfrø med friske urter og havsalt

Ingredienser til åtte burgerbrød: 

    • 25 gram gjær
    • 3,5 desiliter lunkent vann
    • 1 teskje salt
    • 500 gram hvetemel
    • Olivenolje til pensling
    • Sesamfrø

Framgangsmåte: 

Ha gjæren i en stor bolle. Tilsett lunkent vann, og la det stå et par minutter. Rør sammen, og ha i salt og mel. Bland til du har en fin deig. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving på et lunt sted i en time.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.

Ha deigen ut på en godt melet kjøkkenbenk, og elt sammen. Del den opp i åtte emner, som du baker ut til rundstykker. Legg dem på bakebrettet, og press dem ned. Ha på kjøkkenhåndkleet igjen, og sett til etterheving i 20 minutter.

Før steking pensler du på olje, og drysser sesamfrø over.

Stek i 15?20 minutter ? til de er gylne. Avkjøl på rist.

2 Comments

  1. Karoline

    Kan man fryse dem? I så fall, i deigform, halvstekt eller helstekt? Og hvor mye av melet kan erstattes med grovt mel?

    1. Mari Hult

      Jeg ville fryst dem helstekt. Usikker på det angående melet dessverre, har ikke prøvd å lage dem særlig grove :/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *