Blåbærmuffins

Muffins er ikke cupcakes, og nå har de kommet for å bevise det!

Da jeg vokste opp var mors blåbærmuffins det beste jeg visste. De var så gode, at da jeg ble dratt med på blåbærtur på hytta, så droppet jeg å spise (alle) bærene opp med en gang for å få hjemmelagde muffins til kvelds. Det var et stort offer for en matglad jente, som helst ville trå alle bærene på et strå, og spise dem på veien til neste blåbærbusk.

For litt siden publiserte jeg en oppskrift på blåbærcupcakes. En stor forskjell på muffins og cupcakes ligger i deigen. Muffins er mer smuldrete, mens cupcakes rett og slett er som et lite kakestykke. I mitt forsøk på å gjenskape sommermagien fra barndommen, så fungerer muffins bedre på smak. Holder fremdeles en knapp på cupcakes når det kommer til å være skjønne.

Det aller beste er å bruke egne, nyplukkede blåbær. Du kan også bruke kjøpte, både ferske og frosne. Med frosne bær ville jeg lagt til et par minutter med steketid.

Ingredienser til 12 muffins: 

  • 5 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 desiliter soyayoghurt
  • 1 desiliter rapsolje
  • 3 desiliter blåbær

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fyll et muffinsbrett med former.

Sil sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Lag en grop i midten, og hell over melk, yoghurt og olje. Bland alt sammen, og vend deretter blåbærene forsiktig inn. Pass på at de ikke sprekker. Det gjør de litt under steking, så det er ikke vits i å overdrive det. Du vil ikke ha lilla muffins.

Fordel deigen i muffinsformene.

Stek i 25 – 30 minutter, til muffinsene består trepinnetesten.

4 Comments

 1. Dette er mine favoritt muffins og jeg lager dem hele tiden, men nå skal jeg bake for noen med gluten allergi.. hvilket glutenfritt mel burde jeg bruke her for å få samme smak og konsistens?

  1. Mari Hult

   Så fint å høre! Jeg har lite erfaring med glutenfri baking, men har hørt at toro sin lyse melblanding er bra til kaker 🙂

 2. Disse ble jo knallbra! Takk for oppskrift 🙂 Blir å lage igjen

  1. Mari Hult

   Så kjekt å høre! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *