Liquid smoke

Grillsmak på flaske. 

Liquid smoke er et snålt produkt. Navnet lyver ikke, her har du røyk i flytende form. Det produseres ved å sende røyk gjennom vann.

Ved å tilsette noen dråper, setter du en røyksmak på maten. Det er hele funksjonen.

Teit? Kanskje. Men mange vegetarianere savner røyksmaken som du får i mange typer kjøtt og ost, og dette er en perfekt substitutt. Og vet du hva? Flere steder bruker de denne “jukserøyken” i produksjon av både pølser og bacon, så vi er ikke helt på jordet her.

Her får du kjøpt den: 

I godt assorterte dagligvarebutikker. Står ofte i nærheten av barbequesaus. Også i noen økologiske butikker og internasjonale matbutikker.

Slik bruker du den: 

Bruk bittelitt liquid smoke i marinader, der du har lyst på litt mer røyksmak. Tofu- og tempehbacon er klassikere, men det kan også være godt i burgere og seitan.

Utvalgte oppskrifter: 

Vegetarburgere

Tempeh-bacon

HER FINNER DU HELE RÅVARELEKSIKONET. 

2 Comments

  1. Maria Jensaas

    Hei Mari!
    Er alle liquid smoke vegansk? Sliter med å finne på nett, og fant bare på en “lagepølsenettside”..

    1. Mari Hult

      Jeg vil anta det, ja! Jeg pleier å kjøpe det på Meny (se der ved bbw-sausen). Du kan også bruke røkt paprikapulver, det gir veldig lik effekt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *