Enchiladas med søtpotet og hvite bønner

Fylte maistortillas med en nydelig, spicy tomatsaus. 

Enchiladas er en meksikansk rett, bestående av tortillas fylt med forskjellig innhold, og gratinert med en chilisaus – gjerne laget av tomater og paprika.

Her har jeg laget den enkle varianten, der jeg koker bønner og søtpoteter inn i sausen som jeg fyller enchiladasene med, synes det blir mest smak på den måten.

Du kan bruke hvetetortillas, men jeg anbefaler de av mais. De er litt fastere, og holder bedre på væsken. I tillegg smaker de mer.

Har du ikke hvite bønner, gjør andre typer samme jobben, du må bare justere koketiden litt.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 desiliter hvite bønner
    • 4 plommetomater
    • 2 spiseskjeer solsikkeolje
    • 1 sjalottløk
    • 1 rød chili
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 teskje spisskummin
    • 2 kvaster koriander
    • 300 gram søtpotet
    • 1 rød paprika
    • 4 desiliter grønnsakskraft (eller vann med økologisk buljongpulver)
    • 4 maistortillas

Framgangsmåte:

La bønnene ligge i vann over natten.

Kok opp vann i en liten gryte. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Ha dem over i vannet i 15 – 20 sekunder. Legg dem rett over i en skål med iskaldt vann, og dra skinnet av. Tørk tomatene, og skjær i terninger.

Varm opp solsikkeolje i en gryte. Finhakk løk og hvitløk og ha i. Ha i spisskummin, og la alt surre litt. Grovhakk mesteparten av korianderen, og ha i.

Skrell søtpotet og skjær i terninger. Rens paprika, og skjær i små biter. Ha tomat, søtpotet og paprika i gryten. La det surre i et par minutter, før du heller på grønnsakskraft.

La sausen koke i en times tid, eller til bønner og søtpotetterninger er myke. Fyll på med kraft om det blir tørt. 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Fordel bønneblandingen i maistortillasene, brett sammen, og legg i en ildfast form. Hell over resten av tomatsausen. Stek i ovnen i 15 minutter. Dryss over resten av korianderen før servering.

Enchiladas smaker ekstra godt med ris til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *