Frityrstekte bananer

En harrybombe av en dessert (men åååå så godt)!

Noen ting kan være så åttitall som det bare vil, og likevel være det beste som finnes. Frityrstekte bananer er en av de rettene. Det finnes vel ikke en “kinarestaurant” som ikke har hatt disse på menyen, og her i Stavanger har de fleste ikke tatt dem vekk heller.

For det er noe helt spesielt som skjer med bananen når den varmebehandles. Smaken blir enda kraftigere, og bananen blir så saftig og god. Topper du bananen med litt sukker, vil dette karamelliseres, og desserten blir enda et hakk bedre.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 bananer
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje kanel
  • 2 hvetetortillas
  • Olje til fritering
  • Is til servering

Framgangsmåte: 

Skrell bananene. Gni dem inn med sukker og kanel. Rull de deretter inn i hver sin hvetetortilla, og skjær dem i to (dette gjør jeg fordi jeg friterer i en liten gryte. Har du en stor gryte går det greit uten å dele dem opp).

Fest tortillaen ved å bruke tannpirkere av tre (pass på at de ikke har fluorsmak!), eller avknekkede grillspyd av tre.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en tykkbunnet kjele, der du har lokk tilgjengelig. Sjekk at oljen er varm nok med å ha i en liten brødbit. Hvis det bobler godt rundt den er oljen klar.

Friter bananene i et par minutter. Fisk dem forsiktig ut av oljen, og legg dem på kjøkkenpapir slik at fettet får renne av.

NB: Pass hele tiden på frityrgryten. Skulle det begynne å boble skummelt eller brenne, har du på lokket og drar gryta av varmen.

Server med is, en bærsaus eller friske bær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *