Restaurantanbefaling: Manna, London

Mat fra himmelen!

MANNA: En utrolig veganrestaurant i Primrose Hill.

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Manna er uten tvil en av verdens beste veganrestauranter, og verdt en tur til London i seg selv. Og for en by som bugner over av vegan- og vegetartilbud så sier det litt.

Å spise vegetarmat ute kan være en blandet opplevelse. Tilbudet på “vanlige” restauranter er ofte svært dårlig (hvor mange har fått en grønn salat eller ris og grønnsaker servert når de har lovet at de har vegan-/vegetarmat?).

Vegetarplasser er ofte kafépreget, og det er få plasser du kan ta med kritiske foreldre og spise en skikkelig treretter. Vegansk fine dining er en mangelvare, men du finner det i alle fall på Primrose Hill i London.

For det første: Ta spaserturen gjennom parken. Primrose Hill ligger på “oppsiden” av Regents Park. Tar du tube eller buss til Camden er den en kvarters tid, og Manna ligger inne i smågatene helt på toppen.

Primrose Hill er en av Londons i alle fall litt uberørte skatter – du føler nesten at du er på landsbygda – og tilbyr derfor utmerkede omgivelser for en grønn restaurant.

PRIMROSE HILL: Nesten som en landsby på toppen av London.

Manna er en av verdens eldste vegetarrestauranter. Den åpnet for 43 år siden, og de siste årene har restauranten vært helt vegansk. Dette gjelder også for all drikke, inkludert et stort utvalg av økologisk vin.

Menyen oppdateres etter sesong, og her er det noe for alle. Mannas eiere kommer fra California, og restauranten ansetter kokker fra hele verden. Dette viser igjen i matfilosofien. På den omfattende menyen finner du kombinasjoner av det klassiske califoniske vegetarkjøkkenet, veganiserte engelske klassikere, men også innspill fra blant annet Asia, Latin-Amerika og middelhavslandene.

De har 7-8 forretter inkludert dagens suppe, to salater, og to forrettstallerkener til å dele.

Deretter kommer 6 -7 hovedretter og to pastaer, samt alt du kan ønske deg av tilbehør.

De har også en dagens meny, som du nesten alltid finner på nettsiden deres på forhånd.

BANGERS AND MASH: En tradisjonell britisk rett, som går igjen på Mannas meny, men i ulike varianter. Disse pølsene ble laget med økologiske fennikkelfrø og gresskarkjerner.

På søndagene serverer de tradisjonell Sunday Roast, som er obligatorisk i England. Retten varierer fra uke til uke, men er alltid en type høyprotein-stek med hjemmelaget saus, stekte poteter og dampa grønnsaker. Til høytider lager de også egne menyer.

Ved forhåndsbestilling for minst fire gjester, kan Manna også tilby en fem retters-middag. Restauranten har også catering (men Norge blir nok litt vel langt).

Til slutt må vi ikke glemme dessertene og kakene! Manna har et sertifisert, økologisk bakeri, og de tryller virkelig på kakefronten. På dessertmenyen finner du et stort utvalg av kaker og desserter. Disse endres også innimellom, men av eksempler kan jeg nevne smuldrepai, tiramisuostekake, banoffee trifle, sjokoladeterte, hjemmelaget is og petit fours.

SMULDREPAI: Vegansk og økologisk med sesongens frukt, servert med vaniljeis.

Servicen er vennlig, rask og kunnskapsrik.

Jeg anbefaler på det sterkeste å reservere bord på Manna, det blir fort fullt.

Adresse: 

4 Erskine Road

London NW3 3AJ

www.mannav.com

Telefon: 

(+44)(0) 20 7722 8028

Åpningstider: 

Middag

Tirsdag – søndag 18.30 – 22.30

Lunsj

Lørdag og søndag 12.00 – 15.00

FINE DINING: Manna tilbyr vegansk gourmetmat.

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *