Ripskompott

Lite slår en kompott etter en god middag!

Hvor i alle dager er det blitt av kompotten?

Hyttedessert, kalte vi det da jeg var liten, og fremdeles blir det ikke hyttetur uten. For selv om kompotten hadde sin glanstid på åttitallet, er det ingen grunn til å blokkere den ute fra minnet. Desserten er jo kjempegod, og utrolig lett å lage!

I denne har jeg brukt rips, 1. fordi det er så godt og 2. fordi det er sesong, og du får det gratis i hagen.

Har du ikke hage tilgjengelig, får du fatt i de sure skattene i butikken året rundt. Bærene skal være røde, tørre og glatte, og de skal henge fast på stilken.

Rips er en god kilde til vitamin C og andre antioksidanter. Bærene inneholder også kostfiber, så det er bare å gofle i seg!

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 5 desiliter rips
    • 1/2 vaniljestang
    • 1/2 desiliter vann
    • 200 gram sukker
    • 1 stjerneanis

Framgangsmåte: 

Rens og vask bærene.

Del vaniljestangen på midten, og skrap ut innmaten. Ha stang og innmat i en gryte sammen med vann, sukker og stjerneanis. La det koke opp.

Ha i bærene, og la det småkoke i 25 til 30 minutter. Rør forsiktig.

Ta ut vaniljestangen og stjerneanisen.

Avkjøl kompotten litt, før du heller den over i en skål.

Setts i kjøleskap fram til servering.

Denne serverer du med havrefløte, og litt ekstra sukker for de som ønsker det.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *