veganske quesadillas oppskrift

Quesadillas med bønnestuing

Veganisme kler meksikansk mat. 

Og vice versa – meksikansk mat får det veganske kostholdet til å se skikkelig bra ut. Og det er litt snodig, egentlig, for meksikansk matlaging her i Norge er vanligvis sett på som en kjøttdeigbonanza – slakterens rester blandet med skamløse krydderblandinger.

Tar du derimot den veganske veien gjennom det meksikanske kjøkken, da har du gode opplevelser i vente. Mexico har mye å by på! Godt krydra bønnestuinger er noe av det beste jeg vet, legger du til en hjemmelaget salsa med tomat og avokado – da snakker vi!

Her klemmer jeg herligheten sammen med vegansk rømme inn mellom to maistortillas, og steker dem rykende varme i en tørr stekepanne. Quesadillas passer også på grillen – men pass på! De blir ferdige fort.

Du kan spise dem som hovedrett med ris og salat til, eller som en smårett med en god dip.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 50 gram svarte bønner
    • 50 gram kidneybønner
    • 1 teskje spisskummen
    • 0,5 teskje kayennepepper
    • Noen kvaster koriander
    • Saften fra en lime
    • Litt salt

Tomatsalsa:

    • 1 sjalottløk
    • 0,5 spiseskje rødvinseddik
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 0,5 rød chili
    • Noen kirsebærtomater
    • 1 avokado
    • Noen kvaster koriander
    • En halv lime
    • Salt og pepper

Quadillas:

    • 8 maistortillas
    • Vegansk rømme

Framgangsmåte:

Legg bønnene i vann i minst åtte timer. Kok dem deretter en time i vann med grønnsaksbuljongpulver. Sil bønnene, og ta vare på noe av kokevannet.

For å lage bønnestuingen, har du de kokte bønnene i en kjøkkenmaskin sammen med spisslkummin, kayennepepper, koriander, limesaft og litt salt. Kjør til du har en jevn og fin puré.

Tomatsalsa:

Finhakk sjalottløk. Ha rødvinseddiken i en bolle, og la sjalottløken ligge og trekke i den et par minutter.

Rens og finhakk hvitløk og chili. Skjær tomatene i to, bruk en teskje til å dra ut frø og hinner, dette kan kastes. Skjær resten av fruktkjøttet i små terninger.

Avokadoen deler du på midten, tar ut steinen, og deretter drar du innmaten ut av skallet med en spiseskje. Skjær i terninger.

Koriander grovhakkes, og has i bollen sammen med hvitløk, chili, tomater og avokado.
Press limesaften over, og smak til med salt og pepper.

Quesadillas: 

Forvarm stekeovnen til 150 grader.

Legg halvparten av tortillasene utover på kjøkkenbenken. Smør først på et lag bønnestuing, deretter rømme, før du topper med salsa. Gjenta på alle fire.

Press de resterende tortillasene sammen med de fylte.

Stek en og en quesadilla i stekepanne på høy varme, pass på at du ikke brenner de – de trenger stort sett ikke mer enn ett minutt på hver side.

Hold dem varme i stekeovnen mens du steker opp resten.

Skjær dem opp i “pizzastykker”, og server sammen med mer rømme, salsa og kanskje litt guacamole, og eventuelt ris og en god salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *