

Bananer på grillen
Watch out marshmallows – her er seriøs konkurranse!
Asiatiske restauranter har lenge forstått det med stekte bananer, en dessert som spesielt barn elsker. Varmet sammen med sukker og kanel får de unik smak, som passer utmerket med mild is.
Men du trenger ikke frityrkoker for å sette i gang – en god, gammeldags grill holder lenge. Da trenger du ikke lage en frityrrøre å dyppe bananen i, og sukkeret får lage en karamellisert overflate på frukten.
Som med andre desserter på grillen gjelder et par grunnregler:
-
- Pass på at det ikke er matrester igjen på risten. Det kan bli litt ekkelt.
-
- Følg godt med når du griller, slik at ingenting brenner seg. Varmen er forskjellig fra grill til grill, så framgangsmåten er bare veiledende.
Ingredienser til en porsjon:
-
- 1 banan
-
- 1 spiseskje sukker
-
- Litt kanel
-
- Is
Framgangsmåte:
Ta skallet av bananen, og del den i to på langs. Vend den i sukker og kanel, og legg på grillen.
Stek bananen på begge sider, til sukkeret begynner å karamelisere. Server varm rett fra grillen, sammen med is.