Blåbærcupcakes

Herlige kaker som er stappfulle av antioksidanter. 

Blåbær er supermat – og nå er de endelig her! Plukk till you drop, og fyll opp kjøleskap og fryser! De små bærene må være noe av det beste den norske naturen har å by på, og de kan plukkes helt gratis over nesten hele landet.

Blåbær er på topp fem-listen over de mest antioksidantrike matvarene, og vi kan holde oss friske og antagelig yngre med å spise rikelig med bær. Det finnes også studier som viser at bæret kan motvirke kreft og senke innholdet av kolesterol i blodet.

Her har jeg brukt blåbærene til å lage cupcakes. Har masse blåbær i røren, for jeg synes de smaker ekstra bra når de blir stekt. Da sprekker bærene, og den gode saften smaksetter en del av kakedeigen. Deretter legger jeg på en ostekrem, fordi det er så godt. På toppen har jeg flere blåbær.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 3 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 desiliter blåbær

Glasur og pynt

  • 50 gram veganmargarin
  • 100 gram vegansk kremost
  • 4 desiliter melis
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 1 desiliter blåbær

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland sammen melk og eddik i en bolle, la det stå et par minutter. Ha i olje, sukker og vaniljesukker, og rør godt sammen. Mål opp hvetemel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt, og sil over i melkeblandingen. Bland sammen til du har en jevn røre. Ha til slutt i blåbærene, og rør dem forsiktig inn. Prøv å ikke knuse dem.

Fordel i muffinsformer, de skal være cirka tre fjerdedels fulle. Stek i 20 minutter, og pass på at du ikke åpner døren under steking. Da faller kakene sammen.

Pass på at kakene er helt avkjølte før du begynner å pynte.

Bland sammen romtemperert margarin og kremost i en kjøkkenmaskin. Tilsett vaniljesukker og melis, litt etter litt. Bland sammen til det får en jevn og kremete konsistens. Ha i en sprøytepose, og fordel over kakene. Har du ikke sprøyteposer, kan du bruke en vanlig frysepose, og klippe et lite hull i det ene hjørnet.

Fordel blåbærene på toppen av kremen. Sett kaldt før servering.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *