Sydfransk potetsalat

Supert til grillmaten!

Potetsalat er obligatorisk til grillmat! Jeg har aldri vært så glad i potetsalat på boks, med en hel haug ingredienser som du verken kan se eller smake. Derimot elsker jeg å lage “klar” salat med sesongens ingredienser, der alle smakene kommer til sin fulle rett.

I denne potetsalaten bruker jeg cheriepoteter, “Frankrikes mandelpotet”.  Det er en av mine favorittpotettyper, og er med sitt røde skall, gulhvite kjøtt og markante smak en skikkelig god potet. Den passer ypperlig både som dampet eller råstekt.

Reddiken bidrar med en karakteristisk smak og sprø konsistens.

Ingredienser: 

    • 500 gram cheriepoteter
    • 20 aspargesbønner
    • 6 reddiker
    • En halv gul paprika
    • En halv rød chili

Dressing:

    • Noen kvaster bladpersille
    • 3 spiseskjeer olivenolje
    • 1 spiseskje god eddik
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok potetene. Ha i aspargesbønnene de siste minuttene. Hell av vannet og avkjøl

Vask reddikene godt, og skjær opp i tynne skiver. Plukk frø og hinner ut av paprika og chili, og skjær dem deretter i tynne skiver. Bland sammen alt i en bolle.

Dressing: 

Finhakk persillen, og bland sammen med de andre ingrediensene. Bland forsiktig inn i salaten. Sett kaldt fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *