Smuldrepai med plommer

Smuldrepai er hjemmekokkens beste venn!

VEGANSK SMULDREPAI: Nydelig med plommer i bunn og nøtter på toppen.

Det smaker så godt, så utrolig godt! Varmt og tyktflytende fruktfyll nederst, og sprø, smakfull toppting øverst.

Det er også en enormt lav terskel for å kunne lage smuldrepai, dette bør alle klare! Det er nemlig superlett, og du risikerer ikke at et enkelt feilgrep får kaken din helt ødelagt. Ingen elting, ingen kjevling og ingen heving.

Her lager jeg topping med både mel og grovmalte nøtter, dette gir ikke bare en god smak, men en ekstra bra tekstur til paien.

Plommene trenger ikke å være søte og i sesong, det holder lenge med de litt harde og sure variantene som du får i butikken året rundt.

Ingredienser: 

  • 500 gram plommer
  • 2 spiseskjeer sukker

Smuldredeig:

  • 30 gram hasselnøttkjerner
  • 30 gram pistasjekjerner
  • 60 gram hvetemel
  • 60 gram sukker
  • 70 gram vegansk margarin eller smør

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Skyll plommene og tørk dem. Del i to og fjerne steinene. Bland med sukker og legg i en ildfast form. La dem trekke en halvtimes tid.

PLOMMER: La plommene og sukkeret ligge og godgjøre seg sammen i en halvtime.

Smuldredeig:

Grovmal hasselnøttkjerner og pistasjekjerner i kjøkkenmaskin. Ha i de andre ingrediensene og kjør en liten stund til – du skal ha en grov deig, ikke en jevn røre.

Smuldre deigen over plommene.

SMULDREPAI: Smuldre toppingen over plommene, prøv å dekk flest mulig av dem.

Stek i cirka 30 minutter, følg med de siste ti minuttene, slik at paien ikke brenner seg.

SMULDREPAI: Varm plommeblanding med sprø nøttetopping.

Servér med vispet havrekremkrem eller soyais.

SMULDREPAI: Kjempegodt med en kule vaniljeis.

FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER PÅ SMULDREPAI FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *