

Smuldrepai med plommer
Smuldrepai er hjemmekokkens beste venn!
Det smaker så godt, så utrolig godt! Varmt og tyktflytende fruktfyll nederst, og sprø, smakfull toppting øverst.
Det er også en enormt lav terskel for å kunne lage smuldrepai, dette bør alle klare! Det er nemlig superlett, og du risikerer ikke at et enkelt feilgrep får kaken din helt ødelagt. Ingen elting, ingen kjevling og ingen heving.
Her lager jeg topping med både mel og grovmalte nøtter, dette gir ikke bare en god smak, men en ekstra bra tekstur til paien.
Plommene trenger ikke å være søte og i sesong, det holder lenge med de litt harde og sure variantene som du får i butikken året rundt.
Ingredienser:
-
- 500 gram plommer
-
- 2 spiseskjeer sukker
Smuldredeig:
-
- 30 gram hasselnøttkjerner
-
- 30 gram pistasjekjerner
-
- 60 gram hvetemel
-
- 60 gram sukker
-
- 70 gram vegansk margarin eller smør
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Skyll plommene og tørk dem. Del i to og fjerne steinene. Bland med sukker og legg i en ildfast form. La dem trekke en halvtimes tid.

Smuldredeig:
Grovmal hasselnøttkjerner og pistasjekjerner i kjøkkenmaskin. Ha i de andre ingrediensene og kjør en liten stund til – du skal ha en grov deig, ikke en jevn røre.
Smuldre deigen over plommene.
Stek i cirka 30 minutter, følg med de siste ti minuttene, slik at paien ikke brenner seg.
Servér med vispet havrekremkrem eller soyais.
