Plommesalsa

Supergod salsa med plommer i hovedrollen.

Mens vi venter på de gode og søte norske plommene, får butikkene bedre og bedre utvalg av de importerte litt surere variantene. Etter min smak er de både for harde og nettopp sure til å spise rett fra kurven, men har du de i sauser – da snakker vi!

Dette er en veldig enkel oppskrift, ikke så langt fra sin slektning med tomat i hovedrollen. Sausen passer godt som dip til for eksempel tortillachips, den går i taco eller som tilbehør til  middagsretter som trenger det lille ekstra.

Og den alltid litt skeptiske mannens reaksjon?

Beste salsaen jeg har smakt!

Ingredienser til en skål: 

    • En halv rød chili
    • En sjalottløk
    • Et par kvaster koriander
    • 4 plommer
    • 1 teskje sukker
    • Litt salt

Framgangsmåte:

Del chilien i to på langs og grav ut kjerner og hinner. Finhakk resten. Finhakk også sjalottløken og korianderen.

Del plommene i to på midten, og ta ut steinen. Skjær resten av plommen opp i små terninger.

Bland alt sammen i en skål, og smak til med sukker og salt,

La salsaen stå kaldt i minst en halv time før servering.

Tips: Er du ikke så glad i sterk mat? Begynn med en kvart chili, og smak deg fram til riktig styrke.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *