Hjemmelaget ingefærøl

Det er typisk veganer å lage ting selv!

Å få en middagsinvitasjon fra andre veganere er noe av det beste som finnes. Hjemmelaget vegansk mat som du ikke lager selv er det lite som slår. Likevel byr det alltid på en utfordring for meg. Som gjest hater jeg nemlig å komme tomhendt, men det siste jeg vil er å fornærme vertene med å ta med “konkurrerende” mat. Et godt, hjemmebakt brød kan være fint. Eller cupcakes. Eller en flaske god drikke laget med omtanke. For eksempel ingefærøl.

Det føles alltid litt rart å legge ut drikkeoppskrifter på bloggen, i alle fall slike som ikke er en veganisering av drikke som vanligvis inneholder animalske produkter.

Likevel, det virker som det er typisk veganer å lage ting selv. Fra bunnen. Og det er jo ingen tvil om at kvaliteten blir bedre da, i tillegg sparer en ofte penger.

Denne oppskriften fant jeg først hos Hobbykokken, en av Norges beste matbloggere. Har gjort noen små justeringer etter min smak, og er kjempefornøyd med resultatet! Her har du en nydelig blanding av søtt, surt og en herlig smak av ingefær, i forfriskende væskeform.

Ingredienser til en liter: 

    • 150 gram brunt sukker
    • 2 sitroner
    • 50 gram ingefær
    • 1 liter mineralvann naturell

Framgangsmåte: 

Ha brunt sukker i en kjøkkenmaskin. Press over saft fra sitronene. Skjær skallet av ingeræren, og skjær den deretter opp i grove biter. Ha i kjøkkenmaskinen og la det kjøre i et lite minutt, til du har en jevn blanding. Ha i en desiliter av mineralvannet, og la det kjøre noen sekunder til.

Sil blandingen i en finkornet sil, og ha det over på en flaske. La det stå kaldt.

Litt før servering fyller du opp flaska med resten av mineralvannet.

Når du har fylt flaska helt opp med mineralvann, holder det seg sprudlende noen timer i kjøleskap. Du kan også la sirupen stå litt lengre tid, og så ha i mineralvann rett før servering.

Tips: Hvis du vil ha en veldig klar farge uten “groms”, anbefaler jeg å legge et rent kjøkkenhåndle i over silen når du skal sile væsken – det fanger opp mye mer enn bare silen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *