Black velvet cupcakes

Fløyelsmyke kaker med kakao og bjørnebær.

Black Velvet-kaker er kanskje mer populære “over dammen”, men de har i den senere tid dukket opp en del i konditorier i Europa og. Og ikke uten grunn! Navnet lyver nemlig ikke, de er som fløyel, både i farge og konsistensen, og kombinert med en god glasur blir de riktig så smaksfulle.

I en del varianter blir det pøst på med kunstig farge, mens de veganske bakerene prøver å hente fram fargen på egenhånd. Kakao og bjørnebær er to ingredienser som går igjen i mange oppskrifter, deres mørke farger står perfekt til hverandre, og smaken blir nydelig.

Bjørnebær er i form og fasong en blanding av bringebær og multer, men fargen er fra mørk fiolett til nesten svart. Smaken er også noe mindre søt enn andre bærtyper. Bjørnebær vokser vilt i Nord-Europa, Asia og Amerika. Selv sør i Norge kan vi finne viltvoksende bjørnebær, men ikke før senere på året. Heldigvis finnes de både ferske og frosne i de fleste butikker, slik at vi kan nye godt av dem hele året.

Ingredienser til 12 kaker: 

    • 225 gram bjørnebær
    • 2 desiliter sukker
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer kakaopulver
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 1 teskje eplecidereddik

Glasur og pynt:

    • 1 desiliter tofutti creamy smooth
    • 1 desiliter veganmargarin
    • 4 desiliter melis
    • Skolda mandler, skjært i tynne skiver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med former.

Bruker du frosne bær er det lurt å tine dem før bruk.
Kjør bærene i en kjøkkenmaskin til du har en jevn puré.

Deretter siler du pureen gjennom en finkornet sil. Ikke dropp dette, det er for å få ut frøene, som ikke er gode å ha i cupcakes.

Ha den silte pureen over i en stor bolle, og rør inn sukker og olje. Mål opp hvetemel, kakaopulver, bakepulver, natron og vaniljesukker, og sil disse forsiktig inn i røren. Vend alt sammen. Ha deretter i eplesidereddiken, og rør den forsiktig inn med resten.

Fordel røren i formene, de skal være ca 2/3 fulle.

Stek i 16-18 minutter. La kakene avkjøles helt før du starter med pyntingen.

Glasur og pynt: 
Pass på at kremost og margarin får stå i romtemperatur en stund før du setter i gang.

Ha osten i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en jevn masse. Skjær margarinen i mindre biter, og ha i litt etter litt. Til slutt sper du på med melis, til du får ønsket konsistens og smak.

Fordel glasuren over kakene, og dryss mandler på toppen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *