

Bountycupcakes
Noe godt og amerikansk.
4. juli 1776 erklærte den andre kongressen, som fremdeles var samlet i Philadelphia, Amerikas forente staters uavhengighet. USA var født. 20 år senere, i 1796, noterte Amelia Simms ned oppskriften på “a cake to be baked in small cups” i kokeboken American Cookery. Cupcaken var født, og jeg må si det er en herlig amerikansk oppfinnelse, nesten like gammel som de forente statene selv.
Amerikanerne liker å feire nasjonaldagen sin utendørs med familien, derfor synes jeg det passer med en skikkelig barnevennlig cupcake: “Bounty” med kokos og sjokolade.
Ingredienser til 12 kaker:
-
- 100 gram vegansjokolade
-
- 0,5 desiliter kokosnøttolje
-
- 2 desiliter kokoksnøttmelk
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 spiseskje kokosnøttsirup (om du har)
-
- 2,5 desiliter hvetemel
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- 1 teskje vaniljesukker
Kokosglasur og pynt:
-
- 100 gram vegansk margarin
-
- 4 desiliter melis
-
- 1 desiliter kokosmasse
-
- 2 spiseskjeer kokosmelk
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med former.
Del sjokoladen i små biter, og smelt den i vannbad. Rør inn kokosnøttoljen.
Bland kokosnøttmelk, sukker og eventuelt sirup i en stor bolle. Rør inn sjokoladeblandingen.
Må opp hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og sikt det inn. Rør alt sammen.
Fordel i formene. De skal være ca 2/3 fulle.
Stek i 24-26 minutter, til kakene klarer trepinnetesten.
Glasur og pynt:
Pass på at kakene er helt avkjølte før du begynner pyntingen.
La margarinen stå i romtemperatur en stund før du setter i gang.
Ha margarin, melis og en spiseskje kokosmasse i kjøkkenmaskinen. Kjør til du har en jevn masse. Spe med kokosmelk for å få ønsket konsistens.
Rist resten av kokosmassen i varm og tørr stekepanne. Rør det rundt hele tiden, slik at kokosen ikke brenner seg. Det tar bare et par minutter.
Ha glasuren i en sprøytepose, og fordel utover kakene. Dryss brent kokosnøttmasse på toppen.