Bountycupcakes

Noe godt og amerikansk.

4. juli 1776 erklærte den andre kongressen, som fremdeles var samlet i Philadelphia, Amerikas forente staters uavhengighet. USA var født. 20 år senere, i 1796, noterte Amelia Simms ned oppskriften på “a cake to be baked in small cups” i kokeboken American Cookery. Cupcaken var født, og jeg må si det er en herlig amerikansk oppfinnelse, nesten like gammel som de forente statene selv.

Amerikanerne liker å feire nasjonaldagen sin utendørs med familien, derfor synes jeg det passer med en skikkelig barnevennlig cupcake: “Bounty” med kokos og sjokolade.

Ingredienser til 12 kaker: 

    • 100 gram vegansjokolade
    • 0,5 desiliter kokosnøttolje
    • 2 desiliter kokoksnøttmelk
    • 2 desiliter sukker
    • 1 spiseskje kokosnøttsirup (om du har)
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 1 teskje vaniljesukker

Kokosglasur og pynt:

    • 100 gram vegansk margarin
    • 4 desiliter melis
    • 1 desiliter kokosmasse
    • 2 spiseskjeer kokosmelk


Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med former.

Del sjokoladen i små biter, og smelt den i vannbad. Rør inn kokosnøttoljen.

Bland kokosnøttmelk, sukker og eventuelt sirup i en stor bolle. Rør inn sjokoladeblandingen.

Må opp hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og sikt det inn. Rør alt sammen.

Fordel i formene. De skal være ca 2/3 fulle.

Stek i 24-26 minutter, til kakene klarer trepinnetesten.

Glasur og pynt: 

Pass på at kakene er helt avkjølte før du begynner pyntingen.

La margarinen stå i romtemperatur en stund før du setter i gang.

Ha margarin, melis og en spiseskje kokosmasse i kjøkkenmaskinen. Kjør til du har en jevn masse. Spe med kokosmelk for å få ønsket konsistens.

Rist resten av kokosmassen i varm og tørr stekepanne. Rør det rundt hele tiden, slik at kokosen ikke brenner seg. Det tar bare et par minutter.

Ha glasuren i en sprøytepose, og fordel utover kakene. Dryss brent kokosnøttmasse på toppen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *