

Gulrotsuppe med linser
Denne må du bare prøve!
Det er ingen overdrivelse å si at jeg elsker suppe med linser i! Spesielt de røde linsene, de er perfekte i suppeskålen.
Gulrot er også en god ingrediens, smaken er mild, søt og fyldig, og de passer egentlig sammen med det meste. Her kokes suppen på en blanding av melk og vann, som gir en rundt smak. I tillegg har jeg i både chili, spisskummen og koriander, som alt i alt gjør dette til en supergod suppe!
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 1 rød chili
- 1 sjalottløk
- 3 gulrøtter (medium/store)
- 70 gram røde linser
- 1 spiseskje rapsolje
- 1 teskje spisskummen
- 3 desiliter vann
- 3 desiliter vegetabilsk melk
- 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
- Salt og pepper
- 1 kvast koriander
- 1 desiliter soyayoghurt naturell
Framgangsmåte:
Rens og finhakk chili og sjalottløk. Riv gulrøttene på et rivjern. Skyll linsene godt i kaldt vann.
Varm opp oljen i en gryte. Surr chili og spisskummen i noen minutter. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
Ha i løk, gulrøtter og linser, og rør alt sammen. Hell over vann, melk og buljongpulver, og la det koke opp. La suppen småkoke i ca 15 minutter, eller til linsene er myke.
Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt.
Smak til suppen med salt og pepper.
Finhakk koriander.
Server suppen med koriander, yoghurt naturell og resten av chilibitene.