Chilimarinert ananas på grillen

Spenstig grilldessert for deg som tåler det litt sterkt!

Grillede desserter er nydelige, annerledes, og ingen forventer å bli servert det. Min gode venn Ola snakker fremdeles om dessertene vi grillet i fjor sommer, og folk blir stadig overrasket over å høre om det.

Grilldessert slår sjelden feil, og chilimarinert ananas er en av favorittene mine. Når sukkeret i frukten karamelliseres er det perfekt med den litt spicy smaken fra chilien, og sammen med mild vaniljeis blir det ikke mindre enn fantastisk.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • En halv ananas
    • En halv rød chili
    • 2 spiseskjeer lønne- eller agavesirup
    • Vaniljeis

Framgangsmåte: 

Skjær ananas i båter, og grovhakk chili. Legg i en bolle, og hell sirup over. Rør det sammen, og sett kaldt.

Pass på at risten ikke har rester av hovedrettene når du begynner grillingen.

Tør av litt av marinaden før du skal grille ananasen, slik at den ikke drypper ned og lager flammer. Legg deretter stykkene på grillen, og grill i ca et minutt på hver side – litt etter hvor varm grillen er. Følg godt med så du ikke brenner frukten.

Server varme med en kule vaniljeis.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *