Brødkrutonger

Du trenger ikke dra til Paris for å spise hjemmelagde krutonger. Du trenger bare gammelt brød.

Første gang jeg serverte salat med hjemmelagde brødkrutonger til veninnene min, visste de ikke helt hva de skulle tro. De elsker alle krutonger, men hadde aldri tenkt seg at det gikk an å lage det selv.

Men vet du hva? Det er superenkelt. Alt du trenger er et brød som ikke er helt ferskt, litt olje, og det du har lyst på fra urtepottene og krydderhylla. Gratis, nesten, og kjempegodt. De hjemmelagde smaker uten unntak (så vidt jeg vet) bedre enn de du kjøper i butikk, og du slipper å betale i dyre dommer for gammelt brød.

Brødkrutonger passer fabelaktig i salater, der de bidrar med både smak og tekstur. I tillegg passer de supert som garnityr i supper.

De er kjempeenkele å lage – men brødet er nødt til å være et par dager gammelt!

Ingredienser: 

    • Halvgammelt brød
    • Urter og hvitløk etter smak
    • Salt og pepper
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Skjær skorpen av brødet, og skjær resten opp i terninger. Finhakk urter og hvitløk, og bland sammen med salt og pepper. Varm godt med olje til medium varme i en panne. Ha i brødterningene, vend i urteblandingen og la krutongene steke til de er sprø på alle sider.

Legg krutongene over på godt med kjøkkenpapir, slik at fettet får renne av. Serveres avkjølte, for eksempel i salater og supper.

Tips: Krutonger kan også stekes i ovn. Da blander du dem sammen med olje og urter, og fordeler alt utover på et stekebrett kledd med bakepapir. 175 grader i 10 minutter, snu krutongene halvveis i steketiden. Følg med så de ikke blir brente.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *