Linsesuppe

Fyldig og varmende middagssuppe som du lager på 1-2-3!

Dette er en skikkelig lettvint suppe, som er perfekt til travle hverdager der du har lyst å bli skikkelig mett gjennom å spise godt, sunt og billig.

Røde linser pleier jeg å kjøpe tørka i store poser på min lokale asiatiske butikk. De trenger ikke å bløtlegges før bruk. Koker du dem en stund blander de seg ut i vannet, og konsistensen blir tyktflytende og nesten grøtete (kommer selvsagt an på forholdet mellom vann og linser). Dette gjør at røde linser passer utrolig godt i supper og gryteretter.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 3 plommetomater
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast oregano
  • 200 gram røde linser
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 5 desiliter grønnsakskraft, eventuelt vann med buljongpulver
  • 1 laurbærblad
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1 teskje brunt sukker
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Start med å flå tomatene. Kok opp vann i en gryte, skjær et kryss i toppen av tomatene (motsatt side av der festet til stilken er) og la dem ligge i det kokende vannet i ca 10 sekunder. Ta dem ut, og legg rett over i en skål med iskaldt vann. Dra skallet av dem, og skjær innmaten i terninger.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Grovhakk oregano. Skyll linsene i kaldt vann.

Varm opp oljen i en gryte. La løk og hvitløk surre i noen minutter så det blir blankt. Rør inn oregano og linser. Hell over kraften og la det koke opp. Tilsett tomatterninger, laurbærblad, eddik og sukker, og la suppen småkoke under lokk i 10 – 20 minutter, til linsene er møre. Smak til med salt og pepper, og servér suppen rykende varm, eventuelt med en (vegan)rømmeklatt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *