veganske chillibønner oppskrift

Sprøstekte chilibønner

Bønnen er som poteten: Den kan brukes til det meste. 

Har du noen kokte bønner igjen som du ikke helt vet hva du skal bruke til? Eller har du bare lyst på noe ekstra godt for å sette spiss på en annen rett

Disse spicy skjønnasene kan nemlig spises for seg selv med en god dip, de kan brukes i salat, pasta og wraps, til taco og nachos, og helt sikkert sammen med en hel del annen god mat. Ikke vær redd for å eksperimentere med andre typer krydder, etter hva du liker best. Andre bønner passer også kjempefint i oppskriften, og du kan også ha i flere forskjellige. Det viktigste er at de er kokt ferdig på forhånd.

Ingredienser: 

    • En grønn chili
    • Tre hviløksfedd
    • 2-3 spiseskjeer rapsolje
    • En kvast koriander
    • En teskje spisskummen
    • En halv teskje gurkemeie
    • En halv teskje kanel
    • En teskje paprikapulver
    • 2 desiliter utvanna og kokte kidneybønner
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Rens og grovhakk chili og hvitløk.

Varm oljen i en panne. Stek først chili og hvitløk i et par minutter. Grovhakk koriander og ha i. Rør deretter inn krydderne, og la det surre et par minutter. Til slutt har du i bønnene, og steker dem sammen med alt i mellom fem og ti minutter til de er gode og gjennomvarme. Det gjør ingenting om de sprekker litt. Smak til med salt og pepper.

Server rykende varme rett fra pannen eller som en del av en annen rett.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *