

Grillet polenta med gresskar
Supert tilbehør til vegansk grillmat!
Ja, jeg har vært ganske skeptisk til polentapulver, foretrekker å lage polenta på den skikkelige måten. Men på grillen blir det annerledes, polentaen må jo stivne først så det går an å grille den. Derfor var det om å gjøre å lage pulverpolenta med utmerket smak.
Derfor har jeg tilsatt frisk rosmarin og revet gresskar (alt blir bedre med gresskar) i polentaen, i tillegg til litt vegansk smør og næringsgjær. Retten ble en suksess på grillfesten med andre kritiske veganere – mission accomplished!
Ingredienser:
- 1 desiliter gresskar
- 3 desiliter grønnsakskraft, eventuelt vann med buljongpulver
- 1 desiliter polenta
- 1 kvast rosmarin
- 1 spiseskje vegansk smør eller margarin
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- Salt og pepper
- Olje til pensling
Framgangsmåte:
Rens gresskaret, og riv det på den grove delen av et rivjern.
Kok opp grønnsakskraften. Ha i gresskaret, og la det småkoke et minutt. Deretter visper du inn litt og litt av polentaen. Ikke vær fristet til å ta mye i om gangen, da kan det sprute knallvarm polenta opp av gryten, og det vil du ikke. Når alt er rørt inn, lar du det småkoke i ti minutter under omrøring.
Ta gryten av varmen. Finhakk rosmarin og rør inn, deretter smør og næringsgjær. Smak til med salt og pepper.
Ha over i en form, og sett kaldt. La det stå i minst to timer, gjerne lengre, så polentaen får stivnet helt.
Før grilling tar du den ut og skjærer i passende stykker, før du pensler med et tynt, tynt lag olje (pass på at det ikke er så mye at det drypper ned i flammene).
Grill polentaen i noen minutter på hver side.