

Spicy wraps med avokado og bønner
Perfekt niste med smak av Mexico.
Min forkjærlighet for wraps stammer fra min til på en meksikansk restaurant. Om sommeren, når det var supertravelt, og kjøkkenet ikke hadde sjanse til å holde ventetiden på mat under en time, kom kjøkkensjefen på en genial idé: Han laget opp en kasse med wraps nesten hver morgen, som vi kunne servere de sultne gjestene på uteserveringen. Og gjett om det gikk med noen til personalet også!
Denne oppskriften er inspirert av kjøkkensjefen Gøran sin. Jeg har tatt vekk litt, og lagt til krydra kidneybønner. Det setter en spiss på wrapsen, samt gjør den mye bedre rent næringsmessig.
Ingredienser til fire wraps:
-
- 1 desiliter tørka kidneybønner
-
- 1 spiseskje vegansk buljongpulver
-
- 1 spiseskje jasminris
-
- 1 teskje spisskummen
-
- 1 avokado
-
- 0,5 rødløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 4 kirsebærtomater
-
- Et par kvaster koriander
-
- Salt og pepper
-
- 4 store hvetetortillas
Framgangsmåte:
La bønnene ligge i bløt over natten. Sil av vannet, og ha dem i en gryte med nytt vann samt buljongpulveret. Kok opp, og la det småkoke i en time. De siste 20 minuttene har du risen i og. Sil av vannet.Dryss spisskummen over.
Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Rens avokado for stein og skall, og skjær innmaten i terninger. Rens løk og hvitløk og finhakk dem. Skjær tomatene i terninger. Grovhakk koriander.
Bland bønner, ris, avokado, løk, hvitløk, tomater og koriander i en bolle. Bland sammen, og smak til med salt og pepper.
Varm opp tortillaene i ovnen, 5-10 sekunder bør holde, det er bare så de skal mykne opp litt.
Fordel fyll på tortillaene. Brett dem godt inn på sidene, og rull sammen slik at de blir tette.
Kan spises med en gang, kalde etter oppbevaring i kjøleskap, eller du kan varme dem i ovnen 5 minutter på 180 grader.
Vil du ha wrapsene med som niste, pakker du dem godt inn i aluminiumsfolie.
TIPS: Har du lyst på mer innhold i wrapsene, så passer det godt med mais og revet salat.