

Grillet frukt med ostekrem
Bli grillkonge med dessert på grillen.
Hvem har sagt at grillen bare kan brukes til hovedretter? Etter min erfaring, kan du lage så imponerende grillmat du bare vil, mens om du slår til med én dessert på grillen – da er det det folk snakker om, gjerne lenge etterpå.
Frisk frukt og bær er en sikker vinner på grillen. Den høye og intense varmen er nemlig perfekt for å steke dem.
Varmen karameliserer sukkeret i frukten, fruktbitene blir varme tvers gjennom, og resultatet smaker ofte bedre enn rå frukt.
Her blander vi fruktbitene sammen med sukker og kanel, og pakker det hele inn i aluminiumsfolie. Dette er en veldig grei måte å lage dessert på grillen på, for da slipper du å vaske burgerrester og denslags av risten først.
I tillegg rører jeg sammen en ostekrem som serveres sammen med frukten, vaniljeis fungerer også bra.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 1 ananas
-
- 150 gram bringebær
-
- 150 gram bjørnebær
-
- 1 spiseskje sukker
-
- Litt kanel
Ostekrem:
-
- 2 spiseskjeer vispet havrekrem
-
- 2 spiseskjeer vegansk kremost
-
- 2 teskjeer vaniljesukker
Framgangsmåte:
Rens ananas, og skjær opp i terninger.
Pakk den inn i aluminiumsfolie sammen med bærene, dryss over sukker og kanel.
Grill pakken i tre-fem minutter, litt etter hvor varm grillen er.
Ostekrem:
Bland sammen alle ingrediensene. Server sammen med nygrillet frukt og bær.