Vaniljecupcakes med bringebær

Og veldig lite fett. 

Jeg har fått inn en bestilling fra Sørishavet (faktisk) på oppskrift på lavkarbocupcakes. Det skal nok la seg gjøre, men først begynner jeg med cupcakes med lite fett. Det var bare enklere.

De mangler ingenting på smaken, heldigvis, og erfaringen viser at de er utrolig populære blant barn. Har du flere bær tilgjengelig er det ingen ting i veien for ikke å overpynte!

Ønsker du å redusere sukkeret i disse kakene kan du prøve følgende:

    • Erstatt sukkeret i kakene med noen spiseskjeer lønne- eller agavesirup
    • Eventuelt erstatt sukkeret med en 50/50 blanding av Sukrin og Bjørkesøt
    • Bytt ut melis i glasuren med sukrinmelis

Har du erfaring med cupcakes med lite fett, sukker eller karbo, tar jeg gledelig i mot tips i kommentarfeltet under!

Ingredienser til 12 kaker: 

    • 1 desiliter naturell soyayoghurt
    • 2 desiliter soyamelk
    • 0,5 desiliter eplejuice
    • 3 spiseskjeer rapsolje
    • 1,5 desiliter sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron

Glasur: 

    • 1 desiliter melis
    • 1 teskje vann (eventuelt litt mer)
    • 12 bringebær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Bland sammen yoghurt, melk, eplejuice, olje, sukker og vanilje. Mål opp mel, maisstivelse, bakepulver og natron, og bland det i røren.

Sett ut muffinsformer på et bakebrett eller et muffinsbrett, og fordel røren på dem. Formene skal være om lag tre fjerdedeler fulle.

Ha kakene i ovnen i 22-24 minutter. Pass på at du ikke åpner opp ovnen før steketiden er over.

Pynting: 

Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner dekoreringen.

Bland sammen melis og vann til glasur. Ha i litt og litt vann til du får ønsket konsistens.

Fordel glasur over kakene, og pynt med bringebær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *