

Hjemmelaget sjokolademousse
Superenkel å lage – og serveringsklar med en gang!
I denne sjokolademoussen bytter jeg ut kremfløte og egg med silketofu – og for en erstatning det er! Smaken er like god, konsistensen like fyldig. I tillegg har moussen flere åpenbare forbedringer:
-
- Silketofu er å så mye sunnere enn egg og fløte
-
- Moussen er klar til servering rett etter laging – trenger ikke å stå i kjøleskap. Inkludert smelting av sjokolade tar dnt maks 15 minutter å lage.
-
- Moussen skiller seg ikke, samme hvor lenge den står. Med silketofu er du garantert suksess!
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 300 gram vegansk kokesjokolade
-
- 1 pakke silketofu (ca 350 gram)
-
- 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
-
- Noen spiseskjeer lønnesirup
-
- 1 teskje vaniljesukker
Framgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad.
Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse. Moussen kan serveres med en gang, eller settes i kjøleskap fram til servering.
Tips: Sjokolademoussen smaker ekstra godt sammen med friske bær.
Advert
Advert
Det var utrolig søtt
Skrev på feil, mente på sjokolademousse med peanøtt