Hjemmelaget sjokolademousse

Superenkel å lage – og serveringsklar med en gang!

I denne sjokolademoussen bytter jeg ut kremfløte og egg med silketofu – og for en erstatning det er! Smaken er like god, konsistensen like fyldig. I tillegg har moussen flere åpenbare forbedringer:

    • Silketofu er å så mye sunnere enn egg og fløte
    • Moussen er klar til servering rett etter laging – trenger ikke å stå i kjøleskap. Inkludert smelting av sjokolade tar dnt maks 15 minutter å lage.
    • Moussen skiller seg ikke, samme hvor lenge den står. Med silketofu er du garantert suksess!

Ingredienser til fire porsjoner:

    • 300 gram vegansk kokesjokolade
    • 1 pakke silketofu (ca 350 gram)
    • 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
    • Noen spiseskjeer lønnesirup
    • 1 teskje vaniljesukker

Framgangsmåte:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse. Moussen kan serveres med en gang, eller settes i kjøleskap fram til servering.

Tips: Sjokolademoussen smaker ekstra godt sammen med friske bær.

2 Comments

  1. Linda Leirvik

    Det var utrolig søtt

    1. Linda Leirvik

      Skrev på feil, mente på sjokolademousse med peanøtt

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *