Tilslørte bondepiker

Klassisk og kjempegod sommerdessert. 


Tilslørte bondepiker var favorittdesserten min da jeg var liten, og den er jammen i en egen klasse fremdeles. Å veganisere den er utrolig lett, litt vegansk smør og havrefløte er alt som skal til.

Denne desserten har alt: Fyldig, søt krem, sprø brødsmuler med kanel- og karamell, og en kjempegod, hjemmelaget eplemos.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

    • 1 kilo eple
    • 1 desiliter vann
    • En halv vaniljestang
    • 2 desiliter sukker

Kavring: 

    • 3 spiseskjeer vegansmør eller – margarin
    • 5 desiliter tørket kavring eller brød (eller griljermel)
    • 1 desiliter sukker
    • Litt malt kanel

Krem: 

    • 4 desiliter kremfløte til pisking. Jeg foretrekker havrekrem. 
    • 2 spiseskjeer sukker

Framgangsmåte: 

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i store terninger. Kok opp vannet med en splittet vaniljestang og sukker. Ha i eplebitene, og la dem koke møre uten å svi i bunnen. Rør jevnlig, og etter fem til ti minutter blir det til mos. Det aller beste er å ha små biter epler igjen i mosen.

Avkjøl.

Kavring: 

Kjør kavring eller brød til smuler i kjøkkenmaskin. Smelt smøret på middels varme i panne. Ha i smulene i pannen sammen med sukker og kanel. Rør det rundt hele tiden, til massen er brun og fin. Hell den over på tørkepapir og la den avkjøle.

Krem: 

Visp kremfløte og sukker nesten stivt.

Legg smuler, eplemos og krem lagvis i porsjonsglass eller bolle, og server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *