

Varmende currygryte
Kjempegodt og næringsrikt med squash, gresskar og kikerter.
Jeg skylder på sommeren som aldri kommer. På denne tiden av året skal det ikke være nødvendig med varme gryteretter, men likevel har jeg ikke laget annet i det siste.
Denne har en rund smak av Asia, og ekstra god blir den om du har tid til å lage din egen currypasta. I så fall kan du kutte ut løk, hvitløk og ingefær, og heller doble mengden av curry.
Kokosmelk synes jeg er ekstra godt når du får det på kartong framfor på boks, en del asiatiske butikker har dette, og jeg mener også å ha sett det på Meny og Helgø Matsenter.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 1 desiliter kikerter – utvanna og kokte – eventuelt 0,5 desiliter tørre
-
- 400 gram gresskar
-
- 1/2 squash
-
- 2 sjampinjonger
-
- 2 centimeter frisk ingefær
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 sitrongress
-
- 4 spiseskje rapsolje
-
- 1 spisesekje currypasta
-
- 3 desiliter grønnsakskraft (eller vann med buljongpulver)
-
- 3 desiliter kokosmelk
-
- 1 teskje sukker
-
- 1 teskje salt
-
- Noen kvaster frisk koriander
-
- 200 gram villris
Framgangsmåte:
Hvis du har tørka kikerter må de ligge i vann over natten, og deretter kokes i en time.Skjær skallet av gresskaret. Skjær gresskar og squash i store terninger, sjampinjong i skiver. Rens og finhakk ingefær, hvitløk og sjalottløk. Ta bort den ytterste delen av sitrongresset. Skjær resten i biter.
Varm opp halvparten av oljen i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, sjalottløk og sitrongress.
La det surre sammen i noen minutter, før du har i currypasta, kraft og koksmelk. La det koke opp, og smak til med sukker og salt. Skru ned varmen slik at det småkoker.
Varm resten av oljen i en stekepanne.
Stek opp litt etter litt av gresskar, squash og sjampinjong, og ha det over i currygryta. Ha også i kikerter og koriander. La det koke seg sammen til squashen begynner å bli myk.
Server med villris kokt etter anvisning på pakken