Wraps med kikertboller

Vegansk matpakke med smak av Mexico.

WRAPS: Fylt med salat, tomatsalsa,mais og hjemmelagde kikertboller.

Jeg er ingen stor fan av den norske matpakken, og det er ikke bare fordi den tradisjonelt sett ikke er så veldig veganvennlig. Sammenklemte brødskiver med pålegg kunne nemlig vært forbudt for min del.

Heldigvis er det tusenvis av alternativer for turmaten og jobblunchen! Et godt eksempel er en wraps: En hvetetortilla fylt med det du måtte ønske.

Her har jeg i salat, mais, tomatsalsa og hjemmelagde kikertboller. Denne wrappen egner seg både kald og oppvarmet (10 minutter i 170 grader), og pakker du den inn i folie er den holdbar flere dager i kjøleskapet.

Ingredienser til 4 wraps: 

  • 4 store hvetetortillas
  • 1 desiliter mais
  • 1 desiliter tomatsalsa
  • Noen salatblad

Kikertboller

  • 2 desiliter utvanna og kokte kikerter (1 desiliter tørka)
  • 0,5 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • Litt spisskummen
  • Salt og pepper
  • 1 teskje bakepulver
  • 3-4 spiseskjeer kikertmel
  • Eventuelt litt vann
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Begynn med kikertbollene. Hvis du har tørka kikerter må du la de ligge i vann over natten, og deretter koke dem i nytt vann i en time.

Ha kikertene i en bolle, og mos dem med en sleiv. Grovhakk chili og hvitløk, og ha i sammen med spisskummen, salt, pepper og bakepulver. Rør det sammen. Overfør til en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en jevn blanding. Ha tilbake i bollen, og bland inn tre spiseskjeer kikertmel. Jobb med deigen til den blir ganske fast. Ha plastfolie over bollen, og sett kaldt i minst en halvtime.

Varm opp olje i en stekepanne.

Form først en bolle med hendene. De skal være såpass tørre at det kreves litt jobb med å få bra form på dem. Prøvestek den første. Er den for løs må du ha mer kikertmel i deigen.

Lag deretter boller av resten av deigen, og stek dem opp. Dersom det blir litt “grapsete”, så er det ingen grunn til å fortvile. Bollene skal jo blandes sammen med mye annet i wrapsen.

FØR STEKING: Små kikertboller med chili og hvitløk.

Wraps: 

Sett stekeovnen på ca 150 grader. Når den er varm har du i hvetetortillaene. La dem ligge i maks 30 sekunder. Dette gjør du for at de skal mykne seg opp litt, så de blir lettere å brette.

Finn fram mais og salsa, riv opp salaten.

WRAPSFYLL: Kikertboller, mais, tomatsalsa og salat.

Fordel dette sammen med kikertbollene i midten av hver tortilla. Brett først inn på sidene, deretter ruller du wrapen fast sammen. Skal den ikke spises med en gang, anbefaler jeg å pakke den inn i folie.

Gjenta med resten.

Flere oppskrifter på meksikansk mat finner du her.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *