Marokkansk kikertform

Denne retten lager seg selv!

Jeg er en stor fan av mat som lager seg selv. Denne formen er en av de rettene. Alle ingrediensene blandes sammen, det settes i ovnen, og BAM! Halvannen time senere har du en super kikerrett med smak av Marokko.

Som vanlig når kikerter spiller hovedrollen, er denne retten full av protein. Superfooden quinoa hjelper nemlig også på, så det er bare å spise med god samvittighet!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 4 desiliter utvanna og kokte kikerter (2 desiliter tørka)
    • 200 gram gresskar
    • 0,5 løk
    • 4 kirsebærtomater
    • 1 centimeter ingefær
    • 1 desiliter quinoa
    • Saft fra en halv sitron
    • 2 spiseskjeer rosiner
    • 2 kvaster koriander
    • 0,5 teskje spisskummen
    • 0,5 teskje kanel
    • 1 teskje paprikapulver
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bruker du tørka kikerter, lar du de stå i vann over natten, for så å koke en time i lettsaltet vann. Sil.

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Rens gresskaret, og skjær det i terninger. Skjær løken i små biter. Tomatene deler du i to. Skjær skallet av ingefæren, og finhakk resten. Skyll quinoaen i rikelig med vann.

Bland deretter alle ingrediensene, og ha i en ildfast form.

Bak i ca 1,5 time. Følg med den siste halvtimen, retten er klar når all væsken er kokt inn.

2 Comments

  1. Kirsti Henriksen

    denne kan kanskje lages i crockpot?

    1. Mari Hult

      Det tror jeg veldig fint den kan ja 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *