Minestronesuppe

Italiensk bondesuppe av økologiske grønnsaker. 

De sier at det finnes like mange oppskrifter på minestronesuppe som det finnes italienske husmødre. Det er vel ingen som tviler på akkurat det. Navnet Minestrone betyr “den store suppen”, eller “suppen med mange ingredienser”. Italienerne er utrolig gode på å velge de beste råvarene fra sin region, når de er i sesong, og så trylle dem sammen i fantastiske oppskrifter. Det eneste vi vel kan være sikre på, er at Minestrone ikke kommer i pulverform på pose?

Denne varianten er kun laget av økologiske råvarer, som jeg får levert hjem i kasse en gang i uken (anbefales på det varmeste!). Det er kjempelett å lage sin egen minestrone også, prøv deg fram med det du har tilgjengelig!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 desiliter kidneybønner
    • 1 desiliter rifla makaroni
    • 1 kvast rosmarin
    • 1 laurbærblad
    • 10 gram tørka steinsopp
    • 2 poteter
    • 1 gulrot
    • 0,5 squash
    • 3 plommetomater
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 sjalottløk
    • 3 spiseskjeer olivenolje
    • 3 desiliter grønnsakskraft

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene over natten. Kok dem deretter opp i nytt vann. Tilsett en rosmarinkvast og et laurbærblad. La det småkoke i en time. De siste 20 minuttene har du i makaronien.

Hell over i et dørslag, kast rosmarin og laurbærblad.

Ha steinsopp i en bolle, hell over 2 desiliter varmt vann. La det ligge i 20 minutter.

Kok opp vann i en annen gryte. Skjær et kryss på toppen av tomatene, og kok dem i 15 sekunder. Løft dem rett ut og opp i en skål med iskaldt vann. Riv av skallet.

Skrell poteter og gulrot. Skjær i små terninger. Skjær squash i litt større terninger. Finhakk hvitløk og løk. Skjær det harde stilkfestet av tomatene.

Varm oljen i en litt stor gryte. Ha i løk og hvitløk, og stek i et par minutter til det blir gyllent. Plukk soppen opp fra vannet og ha i. Spar vannet til senere.

Ha deretter i potet-, gulrot- og squashterninger, og rør alt sammen. Ha så i tomatene, bløtevannet fra soppen og grønnsakskraften. Kok opp, ha på lokk, og la det småkoke i 30 minutter.

Ved servering legger du bønner og makaroni nederst i en suppeskål, før du øser resten av suppen over. Kvern sort pepper over, og garnér gjerne med frisk basilikum.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *