Motivasjonsbars med carob

Godt i tursekken med banan, nøtter, rosiner og masse sjokolade. 

Finnes det noe godt norsk ord for bars? Jeg vet ikke. Jeg går med det engelske, akkurat som med cupcakes. Forslag tas gledelig imot i kommentarfeltet!

Disse barsene er i alle fall herlige. De er ganske mye, og selv om de grenser til å være små kakestykker, så har de en fin blanding av karbohydrater. Med både banan, nøtter og rosiner, er de fine å ha med seg på tur – ikke som hovedmåltid, men som små motivasjoner i sekken.

Carobpulver er ikke så veldig ulikt kakaopulver, men det skiller seg litt ut. Carob er naturlig søtt, har lavt fettinnhold og i motsetning til kakao inneholder det ingen stimulerende stoffer (verken koffein, teobromin, fenylalanin eller anandamid).

Carobpulver lages av fruktbelgene fra Johannesbrødtreet, som dyrkes i landene rundt Middelhavet. De lange fruktbelgene males, og pulveret tørkes ved 120 grader for å oppnå best mulig smak.

Ingredienser til 9 bars: 

    • 3 desiliter hvetemel
    • 0,75 desiliter carobpulver
    • 1 teskje bakepulver
    • 1 teskje vaniljepulver
    • Bittelitt salt
    • 2 godt modne bananer
    • 0,5 desiliter brunt sukker
    • 0,5 desiliter vegetabilsk olje
    • 2 desiliter soyamelk
    • 50 gram vegansk sjokolade
    • 50 gram cashewnøtter
    • 1 desiliter rosiner

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.

Bruk en finkornet sil, og sil mel, carobpulver, bakepulver, vaniljesukker og salt over i en liten bolle.

I en større bolle moser du bananene, og blander i sukker, olje og melk. Rør til du har en jevn røre.

Bland i de tørre ingrediensene i to omganger.

Grovhakk sjokoladen og nøttene, og rør inn sammen med rosinene.

Fordel røren utover stekebrettet. Prøv å forme et kvadrat med sider på rundt 20 centimeter. Stek i 30 – 35 minutter.

Skjær opp i kvadrater. Jeg pleier å lage tre rader på langs og tre på tvers, men det er jo greit å se selv hvor store bars du vil ha.

Oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *