Jordbærcupcakes

Fordi det er sommer. 
Du får mye med en kurv jordbær! 12 cupcakes, for å være nøyaktig.

Mitt favoritt sommertegn er når bodene med hjemmeplukket frukt og bær dukker opp langs veiene på Jæren. Putt litt penger i en boks, og ta med deg fristelser rett fra åkeren.

Allerede nå er det begynnet å dukke opp litt norske jordbær, og mer skal det bli! De røde bærene smaker ikke bare fantastisk, de er også ikke så dumme næringsmessig.

Dyprøde, friske jordbær rommer store mengder næringsstoffer (polyfenoler). Polyfenoler er blant de kraftigste av de kjente antioksidantene. Jordbærets enestående innhold av polyfenoler har vist seg nyttige i beskyttelsen av hjertet og det beskytter mot betennelser. Ellers er jordbær kalorifattige og inneholder jern og kalsium. Jordbær inneholder mye C-vitaminer og noe A-vitaminer.

Her lager jeg først en jordbærpuré, som jeg bruker både i deigen og glasuren. Legg gjerne et par jordbær tilside og bruk som pynt (om du ikke spiser dem underveis).

Ingredienser: 

    • 400 gram jordbær (holder også til glasur)
    • 1 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 0,5 teskje salt

Glasur: 

    • 75 gram vegansk margarin
    • 3 desiliter melis (eventuelt mer)

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rens jordbærene, og kjør dem i en kjøkkenmaskin til du har en jevn puré-

Bland sammen melk og eddik i en bolle, la det stå et par minutter. Ha i en desiliter av jordbærpureen, olje, sukker og vaniljesukker, og rør godt sammen. Mål opp hvetemel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt, og sil over i melkeblandingen. Bland sammen til du har en jevn røre.

Fordel i muffinsformer, de skal være cirka tre fjerdedels fulle. Stek i 20 minutter. Pass på at du ikke åpner døren under steking. Da faller kakene sammen.

Pass på at kakene er helt avkjølte før du begynner å pynte.

Glasur: 

Ha resten av jordbærpureen i en liten gryte. La det småkoke i 20 – 30 minutter, mengden skal reduseres betraktelig (ca halvparten av volumet). Rør i blant, og pass på at det ikke brenner seg. Avkjøl.

Bland den avkjølte pureen sammen med margarin og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en helt jevn masse. Spe eventuelt på med ekstra melis til du har ønsket konsistens.

Ha glasuren over i en sprøytepose (eller vanlig plastpose med et lite hull i hjørnet), og fordel utover kakene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *