Vegansk sjokoladepudding

3 x sjokolade = fantastisk godt.

Jeg skal på ingen måte ta æren for denne oppskriften.

I mitt forsvar har jeg nok prøvd meg gjennom flere oppskrifter på vegansk sjokoladepudding enn de fleste. Skuffelse, skuffelse, skuffelse. Enten får de merkelig konsistens, eller så smaker de ikke skikkelig sjokolade.

Til min store glede fant jeg denne oppskriften i Vegan Diner, en kokebok som alle rett og slett bør kjøpe. Jeg har funnet masse inspirasjon i boken, og er sikker på at andre også kommer til å gjøre det.

Hemmeligheten til forfatter Julie Hasson, er å bruke sjokolade i tre varianter: Kakaopulver, kokesjokolade og sjokolademelk. Slik blir smaken veldig fyldig, og puddingen blir en fornøyelse å spise.

Oppskriften er tilpasset “norske forhold”, slik at det lett skal gå an å finne ingrediensene nødvendig i norske butikker.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter sukker
  • 0,75 desiliter usaltet kakaopulver
  • 1 desiliter maisstivelse
  • 7 desiliter soyamelk med sjokoladesmak
  • 50 gram vegansk kokesjokolade
  • 1 teskje vaniljesukker

Framgangsmåte: 

Ha sukker, kakaopulver og maisstivelse i en gryte. Visp det godt sammen. Ha i soyamelken, og visp den inn til du har en helt jevn blanding. Kok opp forsiktig mens du visper. Hvis blandingen ser ut til å brenne seg må du skru ned varmen.

Med en gang det koker, setter du ned varmen, og fortsetter å vispe. Etter mellom fem og ti minutter stivner puddingen. Ta gryten av varmen

Finhakk sjokoladen, og ha i gryten sammen med vaniljesukkeret. Rør til sjokoladen har smeltet.

Puddingen kan serveres varm, eller du kan ha den i en skål dekket med plastfolie, og oppbevare den i kjøleskapet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *