Garlic Fries

Nydelige hjemmelagde pommes frites med hvitløkssmak.

Når du har lyst på noe skikkelig godt! Garlic fries er vegansk comfort food på sitt beste. Spis dem alene, med en vegetarburger, eller ta det helt ut med en hjemmelaget milkshake.

Ingredienser:

    • 4 mellomstore poteter av ønsket sort
    • 1 liter olje til fritering
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 kvast bladpersille
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Vask potetene godt, og Skjær dem i fingertykke staver. Jeg synes det er stilig om de fortsatt har skallet på, men om du foretrekker det er det ingenting i veien for å skrelle potetene først.

Legg potetstavene i en bolle med vann, og la de ligge i ca et kvarter. Dette er for å fjerne litt av stivelsen. Tørk deretter godt av dem, du har ikke lyst på vann i frityren.

Mens du venter på potetstavene finhakker du hvitløk og persille, og blander sammen med salt og pepper. Sett til sides.

Har du frityrgryte, så kjenner du dealen. Hvis ikke bruker du en god, tykkbunnet gryte med tett lokk – dette er viktige om uhellet skulle være ute og oljen tar fyr. Du slukker nemlig ikke en frityrbrann med vann, da blir det verre, men et lokk stenger ute lufttilgangen, og dreper brannen.

Varm opp rikelig med olje til det bobler lystig rundt et treskaft du stikker nedi. Har du et digitalt steketermomenter er det supert. Potetene skal friteres to ganger, først på rundt 150 grader, deretter rett under 200. På min komfyr der varmen går fra 1-9, pleier jeg å begynne på 6, deretter 8.

Friter potetstavene, ikke altfor mange av gangen. Den første omgangen skal de bli gylne. Legg dem på kjøkkenpapir mellom stekingene, slik at fettet får renne av.

Skru opp varmen, og friter stavene en gang til, til de er gylne og sprø. Ta dem ut og la dem renne av igjen. Legg dem pent utover, ikke i en haug. Dryss hvitløksblandingen over, og server rykende varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *