Mormors blomkålsuppe

Hjemmelaget og økologisk – akkurat som i gamle dager. 

Det er greit å huske på at det vi i dag kaller økologisk mat en gang kun ble kalt “mat”. Her har jeg laget en blomkålsuppe etter norske tradisjoner. Suppen kan serveres både til hverdags og fest, festsuppa får gjerne en skvett fløte i.

Håper ingen arresterer meg for at jeg bruker stavmikser og vegetabilsk melk i suppen, smaken er uansett den samme, gode, gamle.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 250 gram blomkål
    • 2 poteter
    • 6 desiliter økologisk grønnsakskraft, eventuelt vann og buljongpulver
    • 0,5 desiliter vegetabilsk melk eller fløte
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Rens blomkålen, og del den opp i buketter. Skrell potetene, og skjær i mindre biter.

Kok opp grønnsakskraften, og ha i grønnsakene. La det småkoke under lokk i ca ti minutter, til alle bitene er møre.

HJEMMELAGET: La blomkålbukettene og potetbitene koke i økologisk grønnsakskraft.

Fisk opp et par av de minste blomkålbukettene, og legg dem til side.

Kjør resten av suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, til du får en helt jevn suppe. Ha i melken, og la det småkoke et par minutter til. Smak til med salt og pepper.

Server med en gang, og pynt med de små blomkålbukettene.

Tips: Suppen kan også serveres som forrett, da halverer du porsjonene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *