

Milkshake diner style
Forbudte fristelser del to: Vegansk sjokolademilkshake
Ingen junkfood-måltid uten en ekte milkshake, og den skal være fyldig, god og med krem på toppen!
I mange år jobbet jeg i en meksikansk restaurant i Stavanger. På travle dager (altså hele sommeren) jobbet vi ofte 12-14 timersdager, men mat fikk vi lite av. Kokkene hadde ikke tid. Heldigvis hadde kokkene ikke ansvaret for dessertene. Det var det de koselige guttene i oppvasken som hadde, og derfor klarte vi alltid å lure til oss is.
Ikke det mest optimale på lange dager, men åh så godt!
Etter min erfaring er vaniljeis best når det kommer til milkshake, for da kan du tilsette alle smaker du vil. Her har jeg brukt sjokolade, som er min favorittsmak til milkhake. Ikke vær redd for å ha i andre smaker! Friske jordbær er knallgodt, eller bananer, karamellsirup, peanøttsmør… You name it!
Ingredienser til et stort glass:
-
- 2 desiliter vegansk vaniljeis
-
- 1 desiliter vegetarbilsk melk med sjokoladesmak
-
- 1 spiseskje vegansk sjokoladesaus
-
- 1 desiliter piskbar havrekrem
-
- 1 teskje sukker
-
- 1 kirsebær
Ha is, melk og sjokoladesaus i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en jevn masse. Smak eventuelt til med ekstra sjokolade. Hell over i et høyt glass.
Visp kremen og sukkeret sammen. Fordel forsiktig på toppen av milkshaken.
Pynt med kirsebæret.