Potato skins

Herlig kosemat, eller tilbehør til en vegetarburger. 

Hvis det er vegansk, så er det jo nødt til å være sunt, tenkte jeg som vanlig da jeg surra rundt på kjøkkenet og lagte denne retten.

Den er en kombinasjon av to av mine favoritt guilty pleasures, nemlig bakt potet og potetmos. Sammen med det har jeg en bakt hvitløk og litt frisk vårløk, som setter en herlig spiss på det hele.

Oppskriften under holder til fire personer som tilbehør, eller to porsjoner som hovedrett.

Ingredienser: 

  • 4 passe store poteter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 spisesekjeer vegansk margarin
  • 0,5 desiliter vegetabilsk melk
  • 1 spiseskje næringsgjær
  • 1 vårløk
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Vask potetene godt, og prikk i dem litt med en gaffel. Bak dem i ovnen i 45 – 60 minutter, avhengig av størrelse. De siste ti minuttene har du også i hvitløken (uten å skrelle den på forhånd). La potetene og hvitløken kjøle seg i ti minutter før du fortsetter. Ikke skru av ovnen.

Del potetene i to. Bruk en skje, og dra ut mesteparten av innmaten. Ha over i en gryte, og la det stå på svak varme. “Skins”-ene legger du over i en ildfast form.

Ta skallet av hvitløken, og ha innholdet over i gryta. Tilsett margarin, melk og næringsgjær, la margarinen smelte, og visp alt sammen.

Skjær vårløken i tynne ringer. Ha en tredjedel i potetblandingen, og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. Deretter fordeler du blandingen utover de tomme potet-skinsene. Topp med resten av vårløken.

Sett inn i ovnen igjen, stek i femten minutter, eller til toppene begynner å bli gylne.

Til servering kan det være godt med litt tomatsalsa og vegansk rømme.

Tips: Server gjerne sammen med hjemmelagde vegetarburgere.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *