Restaurantanbefaling: Golden Temple, Amsterdam

Fantastisk vegetarrestaurant der minst 60 prosent av rettene er veganske. 

GOLDEN TEMPLE: Ikke akkurat vanskelig å få øye på. Amsterdams beste vegetarmat får du her.

Jeg har virkelig spist meg gjennom Amsterdam, og av mange sterke kandidater er dette min favorittrestaurant i kanalbyen!

Golden Temple er oppkalt etter det berømte Sikh-tempelet i Amritsar, nord i India. Dette tempelet har skinnende gylne kupler, og ligger midt i en liten innsjø som skal besitte helbredende vann. Stedet utstråler helse,renhet og energi, og det er denne atmosfæren restauranten prøver å kopiere.

Om de lykkes? Mer enn en skulle tro. Et besøk på Golden Temple er en fornøyelse, og maten er virkelig i særklasse.

I restauranten nede er det “vanlige” bord og stoler, samt et stort bord som en sitter på tepper rundt. Se opp for hushunden, som liker å ligge her og slappe av! Oppe er det bare lave bord, der en sitter på puter og tepper.

Menyen er stor (og stilig), og alt står på engelsk. Her finner du forskjellige brød, 10 forretter, fem salater, en indisk meny der du velger litt forskjellig, en mezze der du også velger fritt, restaurantens klassikere og forskjellige pizzaer (inkludert en vegansk pizza og en barnepizza).

VEGETARMAT: Golden Temple serverer fantastisk vegetarmat, og er spesialister på retter fra østen.

All maten er uten kjøtt og egg, og det aller meste er uten meieriprodukter også. Merkingen er god. Prisen på hovedrettene ligger mellom 8 og 16 euro, og du får mye mat for pengene!

De reklamerer med at de har Amsterdams beste pizza, og det er godt mulig at det stemmer. Bunnen lages med grovt mel, og de har mye forskjellig fyll å skilte med. De indiske rettene er også fantastiske, noe av den beste indiske maten vi har fått servert.

I et skap nede står det forskjellige kaker, og disse kan også kjøpes som take away. De lager også en hel del frukt- og grønnsaksjuice forkledd som fancy cocktailer.

Det er ofte ledige bord, men jeg vil likevel anbefaler å reservere (holder vanligvis med å ringe noen timer i forveien).

I restaurantens andre etasje er det regelmessige yogaklasser. Ved reservasjon kan du også delta på en kombinert yoga- og matopplevelse. Her får du yoga, middag og te for 25 euro. Er dere to eller flere, går det an å reservere en egen yogaklasse med mat. Ta kontakt med dem for mer informasjon.

Og så har de Wifi.

INTERIØR: I andre etasje sitter du på gulvet. Restauranten tilbyr også yogaundervisning.

Adresse: 

Utrechtsestr 126
1017 VT Amsterdam

Nettside: 

http://www.restaurantgoldentemple.com/

Telefon: 

+ 31 (0) 20 6268560

Åpningstider: 

Daglig mellom 17.00 – 21.30 (men du kan sitte en time lenger)

Flere restaurantanbefalinger finner du her. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *