Banankake Elvis

Bananbrød med peanøttsmør. Akkurat slik kongen ville ha det. 

BANANKAKE: Vegansk banankake med peanøttglasur.


Bananbrød med peanøttsmør var visstnok favorittmaten til selveste Elvis! Her kommer den veganske versjonen!

Jeg kom over noen superfristende bilder av banankake med peanøttsmør en dag jeg satt og surfa blogger. Kjekt, tenkte jeg, og var klar til å lage den selv. Bloggen hadde ingen oppskrift, men link til en oppskriftsside, så jeg klikket meg inn dit. Etter mange fancy og om mulig, enda mer fristende bilder, fant jeg til slutt oppskriften. Til min store skuffelse inneholdt den både ferdigkjøpt “kakemix” (hva er egentlig det?), pulver-eggeerstatning og til og med frosting-mix.

Jeg hater slike ferdigprodukter, så satt derfor igang med å teste meg fram til en oppskrift med et resultat som lignet på det på bloggen. Etter litt fram og tilbake tror jeg at jeg er der; denne kaken er knallgod, og glasuren er som en drøm!

Ingredienser: 

  • 1 desiliter sukker
  • 0,75 desiliter vegetabilsk olje
  • 4 godt modne bananer
  • 0,5 desiliter vann
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 5 desiliter hvetemel

Glasur: 

  • 100 gram veganmargarin
  • 100 gram peanøttsmør
  • 3 desiliter melis
  • Eventuelt et par spiseskjeer soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og mel en brødform.

Bland sammen sukker og olje i en stor bolle. Skrell bananene, og mos dem sammen med blandingen. Rør deretter inn vann.

Mål opp de tørre ingrediensene, og ha i. Rør det forsiktig sammen. Ha over i den smurte formen, og stek i 45-50 minutter.

FØR: Kaken stekes i 45 - 50 minutter på 175 grader.
ETTER: Den hever litt i ovnen, men ikke så mye. La kaken bli helt kald før du begynner med pyntingen.

Glasur: 

Vent til kaken er helt avkjølt før du begynner å pynte.

Lag glasur ved å blande romtemperert margarin, peanøttsmør og melis sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en kremete konsistens. Spe eventuelt med litt soyamelk for ønskelig konsistens.

Del kaken i to på langs.

MONTERING: Del kaken i to på langs.

Ha glasur på den ene delen, legg den andre oppå.

GLASUR: Fordel godt med glasur på den ene delen. Dette utgjør midten av kaken.
BANANKAKE: Legg den andre delen øverst. Nesten som en sandwich.

Fordel deretter glasur over resten av kaken; oppå og på alle sidene. Skal du servere kaken samme dagen, kan det være godt å skjære et par bananer på langs og legge i midten.

Sett kaken kaldt fram til servering.

Prøv også: 

Elvis cupakes

Hjemmelaget peanøttsmør

Bananpannekaker

2 Comments

  1. Assia Meijer

    heia:) detta så bare super spennende ut! skal prøves- Men skulle virkelig ønske at jeg kunne ha savet oppskriften på pinterest! hadde vært super viss du begynte med det!

    1. Mari Hult

      Takk for godt tips! Var ikke klar over at det måtte gjøres spesielt, skal se hva jeg får til 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *