Restaurantanbefaling: De Bolhoed, Amsterdam

Old school vegetarmat med kanalutsikt. 

VEGETAR: Rett ned gata fra Anne Franks Hus, ligger denne koselige vegetarrestauranten. De har ingen skilt ute, men plantene er på plass.


Kjempegod vegetarmat, men du bør ha god tid, være veldig sulten og ha med deg kontanter.

Rett ned gata fra Anne Franks Hus, og vegg i vegg med en homopub ved kanalen Prinsengrach, ligger den over 20 år gamle hippieinspirerte vegetarrestauranten De Bolhoed. Utenfra er det mest gardiner og planter, menyen må du inn for å få se.

Når du kommer inn døra, er det likevel ingen tvil om du har kommet rett. Store, runde og litt slitte bord med bestemors kjøkkenstoler møter deg, og ellers er interiøret rett og slett fargerikt. Kunst på veggene, stjerner i taket, og takvifta ser ut som en stor sol. I vinduet ligger det magasiner, og en del informasjon om blant annet yoga. Mesteparten av maten er økologisk.

INTERIØR: De Bolhoed er en hjemmekoselig vegetarrestaurant. Huskatt har de også. På tavla står dagens suppe, paté og pasta.

På lunsjmenyen er det masse godt til mellom 6 og 14 euro, blant annet quiche, rundstykker, salater, supper og fylte, hjemmelagde croissanter. Til og med de “små” porsjonene uten salat er digre (men hei, vi fikk med salat også).

Kveldsmenyen er betydelig større enn lunsjmenyen. Den har forretter, salater, småretter, fire hovedretter, dagens veganrett, dagens suppe, dagens paté og dagens pasta. De tilbyr også noen trerettere, med kombinasjoner fra menyen. Mange av rettene er merket med stjerne, det vil si at de er passende for veganere.

De Bolhoed har også et fantastisk fristende kakeskap, der mesteparten av baksten er vegansk. De tilbyr også take away om du spør.  Prisene ligger på rundt 15 euro for en hovedrett, og porsjonene er enorme.

Drikke har de også nok av, jeg anbefaler ferskpresset grønnsaksjuice og vann fra springen.

DAGENS VEGANRETT: I tillegg til den vanlige menyen, tilbyr De Bolhead blant annet dagens veganrett. Her får du mye mat for pengene!

Servicen er ikke sen, men den er ikke unødvendig rask heller. Servitørene er mye mer opptatt av å gi hver gjest best mulig service enn at det skal gå fort, så er det fullt kan det bli litt venting på tur. Dette har gjort til at en del klager på Happycow, noe jeg synes er litt unødvendig. Vi var der en fredags kveld da det var stappfullt, fikk spist oss stappmette, samt drukket en kopp te, og var ute igjen etter en time. Til lunsj er det ikke like mye folk, og det går enda raskere.

Som i resten av Amsterdam, er de gode i engelsk, menyen er ikke engang skrevet på nederlandsk. Husk å ta ut penger på forhånd, De Bolhoed tar nemlig ikke kort.

På kvelder, spesielt i helger, anbefaler jeg å bestille bord. Og nevnte jeg at de har huskatt?

Adresse: 

Prinsengracht 60-62
1015  DX Amsterdam

Telefon: 

+31 (0) 206261803

Åpningstider: 

Mandag – søndag 12.00 – 22.00

Flere restaurantanbefalinger finner du her. 

MENY: Omfattende meny, der alt står på engelsk.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *