17.mai-cupcakes

For det er Norge i rødt, hvitt og blått godt.

17. mai er fest, og til fest serverer vi bare det beste. For eksempel cupcakes. Disse er flotte, smakfulle, og de holder seg til fargekoden for nasjonaldagen.

Basisen er luftige vaniljecupcakes. De toppes med en kremete osteglasur, og med friske bær på toppen. Gratulerer med dagen!

Ingredienser til 12 kaker:

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 1/2 teskje natron
    • 1/2 teskje salt

Glasur og pynt

    • 50 gram veganmargarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 4 desiliter melis
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 1 desiliter blåbær
    • 12 jordbær

Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland sammen melk og eddik i en bolle, la det stå et par minutter. Ha i olje, sukker og vaniljesukker, og rør godt sammen. Mål opp hvetemel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt, og sil over i melkeblandingen. Bland sammen til du har en jevn røre.

Fordel i muffinsformer, de skal være cirka tre fjerdedels fulle. Stek i 20 minutter, og pass på at du ikke åpner døren under steking. Da faller kakene sammen.

Pass på at kakene er helt avkjølte før du begynner å pynte.

Bland sammen romtemperert margarin og kremost i en kjøkkenmaskin. Tilsett vaniljesukker og melis, litt etter litt. Bland sammen til det får en jevn og kremete konsistens. Ha i en sprøytepose, og fordel over kakene. Har du ikke sprøyteposer, kan du bruke en vanlig frysepose, og klippe et lite hull i det ene hjørnet.

Rens jordbærene, og skjær dem i mindre biter. Fordel dem og blåbærene utover glasuren. Sett kaldt før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *