Rissalat med friske urter

God sommersalat med spennnede smaker. 


Når det blir varmt i været, er ikke varme middagsretter alltid like fristende.

Dette er en frisk salat med mange gode smaker, og den kan serveres både som hovedrett og tilbehør.

Ingredienser til to store porsjoner: 

    • 1 spiseskje olje til steking
    • 2 kvaster basilikum
    • 50 gram jasmin- eller basmatiris
    • 75 gram brun ris
    • 2 desiliter vann
    • En halv rød paprika
    • 1 vårløk
    • 1 rød chili
    • En halv sitron
    • 1 kvast mynte
    • 1 kvast koriander
    • 1 mango
    • 50 gram peanøtter
    • 1 spiseskje jordnøttolje
    • Salt 

Framgangsmåte: 

Varm opp oljen i en gryte. Finhakk halvparten av basilikumen, og ha i. Ha deretter i risen, og rør det godt sammen. Hell over vannet, la det koke opp, sett på lokket, og skru platen ned til aller laveste varme. La det stå slik i 20 – 25 minutter. Du kan eventuelt spe på med litt vann, men risen skal være litt hardere enn normalt i denne retten.

Når risen er ferdig, fordeler du den over en tallerken, slik at den kjøles ned raskt.

Rens paprika, vårløk og chili, og skjær dem i tynne strimler. Ha over i en bolle. Finriv sitronskallet, og ha i. Press sitronsaften over. Grovhakk mynte, koriander og resten av basilikumen, og bland i. Rens mangoen, og skjær i grove biter. bland forsiktig i. Peanøttene rister du raskt i en tørr, varm stekepanne.

Bland sammen ris, mangoblanding og peanøttene, og fordel utover på et serveringsfat. Dryss forsiktig litt jordnøttolje og godt salt over.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *