

Rissalat med friske urter
God sommersalat med spennnede smaker.
Når det blir varmt i været, er ikke varme middagsretter alltid like fristende.
Dette er en frisk salat med mange gode smaker, og den kan serveres både som hovedrett og tilbehør.
Ingredienser til to store porsjoner:
-
- 1 spiseskje olje til steking
-
- 2 kvaster basilikum
-
- 50 gram jasmin- eller basmatiris
-
- 75 gram brun ris
-
- 2 desiliter vann
-
- En halv rød paprika
-
- 1 vårløk
-
- 1 rød chili
-
- En halv sitron
-
- 1 kvast mynte
-
- 1 kvast koriander
-
- 1 mango
-
- 50 gram peanøtter
-
- 1 spiseskje jordnøttolje
-
- Salt
Framgangsmåte:
Varm opp oljen i en gryte. Finhakk halvparten av basilikumen, og ha i. Ha deretter i risen, og rør det godt sammen. Hell over vannet, la det koke opp, sett på lokket, og skru platen ned til aller laveste varme. La det stå slik i 20 – 25 minutter. Du kan eventuelt spe på med litt vann, men risen skal være litt hardere enn normalt i denne retten.
Når risen er ferdig, fordeler du den over en tallerken, slik at den kjøles ned raskt.
Rens paprika, vårløk og chili, og skjær dem i tynne strimler. Ha over i en bolle. Finriv sitronskallet, og ha i. Press sitronsaften over. Grovhakk mynte, koriander og resten av basilikumen, og bland i. Rens mangoen, og skjær i grove biter. bland forsiktig i. Peanøttene rister du raskt i en tørr, varm stekepanne.
Bland sammen ris, mangoblanding og peanøttene, og fordel utover på et serveringsfat. Dryss forsiktig litt jordnøttolje og godt salt over.