Puylinser med aubergine

Og folk er redd for at veganere ikke får i seg nok næringsstoffer…

Puylinser er Frankrikes gave til veganeren. Veldig gode, veldig næringsrike. I tillegg passer de sammen med det meste av smaker.

Her serverer jeg dem sammen med innmaten av bakt aubergine, i tillegg til en hel haug med andre grønnsaker og urter.

Ingredienser til to porsjoner:

    • 1 aubergine
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 100 gram puylinser
    • 1 gulrot
    • 1 stangselleri
    • 1 laurbærblad
    • 1 kvast timian
    • 1 sjalottløk
    • 6 kirsebærtomater
    • Bittelitt brunt sukker
    • Salt og pepper
    • 1 spiseskje rødvinseddik
    • 2 kvaster bladpersille
    • 2 kvaster koriander
    • 2 spiseskjeer soyayoghurt eller soyarømme

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gni auberginen inn med litt av oljen, og stikk hull på den noen plasser med en gaffel. Plasser den i en ildfast form. Du skal ha litt mer mat inn i ovnen etterhvert, så enten trenger du to former som får plass sammen, eller en stor form der alt får plass. Stek i ovnen i en time, eller til den blir flat.

Mens auberginen steker, koker du opp linsene og godt med vann i en gryte. Skrell gulroten. Del den og stangsellerien i to, og ha oppi en av hver halvdel. Ha også i laurbærbladet og timiankvasten. La det koke til linsene er møre, ca 20 minutter. Pass på at du ikke koker dem for mye, da kan de bli grøtete i konsistensen. Sil linsene, og plukk ut gulrot, stangselleri, løk, laurbærblad og timian.

Skjær opp resten av gulroten og stangsellerien i små biter. Del tomatene i to. Fordel utover i en ildfast form, dryss over sukkeret, litt salt og resten av olivenoljen. Bak i ovnen i 20 minutter. Ta de ut av ovnen, og bland godt sammen med linsene. Ha i resten av eddiken. Grovhakk urtene og bland i.

Ta auberginen ut av stekeovnen, og la den hvile et par minutter. Del den i to på langs, og dra ut innmaten med en spiseskje. Hell over halvparten av eddiken og krydre med salt og pepper.

Anrett linsene i en skål, legg auberginemassen over. Topp med en spiseskje soyayoghurt eller veganrømme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *