Superenkel kirsebæris

Akkurat som i Italia, men med mye færre ingredienser. 

Du trenger ikke ismaskin for å lage god is! Som med det meste, er det enkeste også det beste når det kommer til desserter.

En frossen banan er nemlig veganerens beste venn. Tidligere har jeg brukt det i en knallgod sjokolademilkshake, denne gangen lager jeg likesågodt en porsjon med is.

Denne kirsebærisen smaker som italiensk fløteis, bare bedre. I tillegg er det så sunt som is kan bli uten å bli vulgær. I denne har jeg faktisk ikke i noe sukker, utenom det som naturlig finnes i banan og kirsebær. Her har jeg brukt hermetiske kirsebær, men det er fullt mulig å bruke rensede, friske bær og. Da trenger du kanskje å supplere med litt vann, sukkerlake eller soyamelk – det beste er å prøve seg fram til sin egen favoritt.

Så hva venter du på? Skjær opp noen bananer, pakk dem i porsjonsposer i fryseren, og du har enkel, sunn og delikat is hele sommeren.

Ingredienser til en god porsjon: 

    • 1 frossen banan
    • 10 ferske hermetiske kirsebær
    • Lønnesirup eller litt av laken til kirsebærene

Framgangsmåte:

Ta bananen ut av fryseren 5-10 minutter før du skal bruke den. Prøv å knekk opp bitene litt, og ha i en kjøkkenmaskin.

Rens kirsebærene, og ha dem i kjøkkenmaskinen. Tilsett eventuelt litt væske (lønnsesirup eller lake), og kjør til du ha en jevn is. Spe eventuelt på med litt mer væske, og smak til med sukker eller sirup om det ikke blir søtt nok.

Server med en gang, gjerne sammen med friske bær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *