vegansk nudelsalat oppskrift

Nudelsalat med mango og aubergine

Frisk nudelsalat som kan spises for seg selv, eller som tilbehør til et større måltid. 

Mango og aubergine er kjempegodt, og passer perfekt sammen. Her blander jeg inn nudler, friske urter og en eddikdressing, som gir et herlig resultat.

Retten kan spises som den er, eller som tilbehør til en middagsrett eller grillmat.

Ingredienser til 1 porsjon: 

  • 100 gram nudler
  • 40 milliliter riseddik
  • 10 gram sukker
  • Bittelitt salt
  • 1 hvitløksfedd
  • En kvart rød chili
  • En kvast basilikum
  • En kvast koriander
  • 1 teskje ristet sesamolje
  • En halv desiliter solsikkeolje
  • En halv aubergine
  • En kvart mango

Framgangsmåte:

Start med å koke nudlene.  Hell av vannet og la de stå.

I en liten gryte varmer du opp eddik, sukker og salt.  Når sukkeret er helt varmet opp, heller du væsken over i en gryte. Finhakk hvitløksfedd, chili og halvparten av urtene, og ha i. Rør også inn sesamoljen.

Varm opp solsikkeoljen i en panne. Skjær aubergine i grove biter, og stek i noen minutter. Rens mango, og del i biter.

Bland sammen eddikdressing, mango, aubergine og nudler. Retten kan serveres både varm og kald. De siste urtene blandes i rett før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *