Auberginedip

Supergodt dip til alt fra rå grønnsaker til vegansk grillmat. 

En aubergine kan brukes til så mangt! Her “brenner” vi den i ovnen, og bruker innmaten til å lage en kjempegod dip, med smaker fra midtøsten.

Ingredienser: 

    • 1 aubergine
    • Litt olje til steking
    • 70 gram lys tahini
    • 0,6 desiliter vann
    • 2 teskjeer sirup
    • 1 spiseskje sitronsaft
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 kvast persille
    • Salt og pepper
    • En halv agurk
    • Et halvt granateple
    • Olivenolje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Stikk noen hull i auberginen med en gaffel, gni den inn med litt olje og ha den i en ildfast form. Stek i en time, eller til auberginen “faller sammen” inne i ovnen.

La auberginen kjøle litt, del den i to og dra ut innmaten. Ha den i en skål, og ha i tahini, vann, sirup og sitronsaft. Finhakk hvitløk og persille og ha i. Visp alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.

Skjær skallet av agurken, kutt den i små terninger og bland i.

Ha over i en serveringsskål. Rens frøene ut fra granateplet, og legg oppå. Til slutt heller du litt god olivenolje på toppen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *